Data DDDQ 2020 bekend

Foto:

De organisatie van De Dongense Dorps Quiz heeft bekend gemaakt dat de Quiz der Quizzen in 2020 wederom op het programma staat. De zesde editie van DDDQ wordt gespeeld op zaterdagavond 26 september, de prijsuitreiking is een week later op zaterdag 3 oktober.

Er gaat wel wat veranderen bij de Dongense Dorps Quiz. Voorzitter Peter van der Maade legt uit: “We gaan terug naar de basis. We gaan het aantal vragen drastisch omlaag brengen. De reden daarvoor is dat wij zien dat alleen de hele grote teams van soms wel meer dan 30 personen, er in slagen om (bijna) alle vragen te beantwoorden. Kleinere teams lukt dat vaak niet. Als we het aantal vragen verminderen maken de kleinere teams straks net zoveel kans om hoge ogen te gooien dan de grotere”

Haute Quizzine, winnend team DDDQ 2019

Ook de prequiz, die afgelopen jaar op het programmna stond vanwege het eerste lustrum van DDDQ, zal er tijdens een volgende editie niet zijn. “Dat was eenmalig in verband met het jubileum. Komend jaar is het gewoon weer één avond quizzen en geen opdrachten vooraf.”

Van der Maade geeft aan dat een team van 14 tot 18 personen in principe groot genoeg is om DDDQ 2020 tot een goed einde te brengen. “Je hebt altijd een paar mensen nodig voor de buitenopdrachten zoals de Jokeropdracht of de Geheime opdracht maar met minder vragen kun je het binnen ook af met minder mensen.”

De inschrijving voor DDDQ 2020 vindt plaats op een zondag in mei 2020. De exacte datum en locatie worden via de DDDQ website em de lokale media gecommuniceerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen