Ingezonden: ‘Gelijk steeds meer aan onze kant’

Foto:

Ingezonden door de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik

Gelijk steeds meer aan onze kant

‘We krijgen het gelijk steeds meer aan onze kant’. Dat vond de ledenvergadering van de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik die vorige week plaatsvond. De Vereniging maakt zich sterk voor het behoud van de kostbare natuur van Dongen. Die wordt bedreigd door de plannen van de provincie om een nieuwe weg door de Duiventoren en het Blik aan te gaan leggen. Vorig jaar protesteerden Dongenaren hier nog massaal tegen bij het provinciehuis. Daarna heeft de vereniging een beroepsprocedure bij de Raad van State opgestart. Mede door de lopende stikstofdiscussie loopt deze procedure nu al meer dan een jaar. ‘Positief’, zo was de conclusie van de aanwezige leden. ‘De kans dat de weg door onze natuur uiteindelijk niet door gaat wordt er alleen maar groter door’.

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de weg bij Oosterhout. Dat is de aansluiting op de A27. Dit wordt fase 1 genoemd en daar is al een vergunning voor verleend. Daar is veel verwarring over maar het besluit over fase 2 (vanaf de kruising van de Provinciale Weg bij Oosteind tot aan de Steenstraat op Tichelrijt) ligt dus nog bij de Raad van State. De ledenvergadering sprak de hoop uit met het oplossen van het knelpunt naar de A27 de verkeersproblemen voor een groot deel zullen zijn opgelost. Nut en noodzaak van de aanleg van fase 2 richting Dongen door de natuur zullen dan een stuk minder zijn. En dat telt bij de Raad van State.

Niet te spreken was de ledenvergadering over de opstelling van de gemeenten Dongen en Oos-terhout en de provincie. Die hebben nog steeds niets gedaan aan de veiligheid en doorstroming van de Heistraat. Dit terwijl dat wel via een motie van Provinciale Staten was afgesproken. Voorzitter René Roovers:’Blijkbaar is men bang dat als de knelpunten op de bestaande weg ook nog eens verholpen zijn, de noodzaak van deze onnodige en 50 miljoen kostende weg helemaal vervalt’. De Vereniging besloot er bij de gemeenten op aan te dringen om de motie ‘Maak werk van de bestaande weg’ zo snel mogelijk uit te voeren.

Veel informatie is te vinden op de website www.spaardeduiventorenenhetblik.nl

Ingezonden stukken/ meningen kunt u sturen naar [email protected]. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden stukken in te korten of te weigeren. Opname van ingezonden stukken betekent niet automatisch dat de redactie het met de inhoud of met de strekking van de stukken eens is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen