NL-Alert controlebericht op maandag 2 december

Foto: NCTV

Maandag 2 december rond 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel.

Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro. Waar je NL-Alert ook ziet, in NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie en updates kunt vinden.

Bij een ramp bij jou in de buurt, kan de overheid je via NL-Alert alarmeren en informeren. Zie je een NL-Alert? Volg de instructies op, informeer anderen en help de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat ze moeten doen.

Dit moet je doen bij een NL-Alert

1. Lees direct het bericht.
2. Volg de instructies op.
3. Informeer en help de mensen om je heen.

Op de meeste telefoons is NL-Alert automatisch ingesteld. Zodra je een NL-Alert ontvangt, laat je telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen. Veel mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. Hulp noidg bij het instellen? Ga naar www.crisis.nl/nl-alert/instelhulp, kies het merk van je mobiele telefoon en doorloop de stappen.

Reacties