Basisschoolleerlingen planten eerste Tiny Forest in ‘s Gravenmoer

Foto: Pixabay License

Basisschoolleerlingen in ‘s Gravenmoer planten op woensdag 13 november samen met IVN Natuureducatie, natuurvereniging Ken en Geniet, gemeente Dongen en de Dorpsraad het eerste Tiny Forest in ‘s Gravenmoer aan. Om 11:30 uur is het officiële moment en de onthulling van de naam met wethouder Jansen.

Leerlingen van de bovenbouw van pcb De Wegwijzer zullen als ambassadeur een gastles geven aan andere leerlingen en hen uitnodigen aan het project deel te nemen. Het minibos komt te staan in Bieslant op de voormalige hondenuitlaatstrook naast het bloemenlint en de Idylle van de leerlingen van pcb De Wegwijzer. In het buitenlokaal (naast de paddenpoel), dat onderdeel is van het Tiny Forest krijgen de kinderen straks les. Om 9:00 uur gaan de groepen leerlingen aan de slag.

Wat is een Tiny Forest?
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Een minibos in je buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2 opslag.

Elke buurt zijn eigen minibos
De komende vier jaar wil IVN 100 Tiny Forests realiseren in Nederland. Provincie Noord-Brabant doet hier een schepje bovenop door ook minstens 14 Tiny Forests te ondersteunen. Het Tiny Forest in ‘s Gravenmoer is gefinancierd door de Provincie en de gemeente Dongen. Ieder Tiny Forest wordt gerealiseerd door de buurt en school, met begeleiding vanuit IVN.

Reacties