The New Orleans Revival Stompers bij Jazzclub The Swinging Carrots

Foto:

Op zondag 10 november 2019 spelen The New Orleans Revival Stompers bij Jazzclub The Swinging Carrots. Vanaf 15.00 uur is deze band te zien en te horen op het podium van De Viersprong aan de Kanaalstraat in Dongen. De entree voor dit concert is nog steeds vijf euro per persoon.

De New Orleans Revival Stompers werd opgericht in 1995. Het is een band die traditionele jazz brengt, uit de jazzperiode tussen de jaren 1940 en 1960. Het repertoire bestaat uit traditionals, popsongs, hymnes, spirituals, marches, blues, boogiewoogie en Caraïbische songs. Sfeer en ritme worden afgewisseld van een wals tot swingende brassbandmuziek en van langzame ballads tot Zuid-Amerikaans ritme.

De zesmansformatie bestaat uit een ritmesectie van drums, stringbas, banjo of gitaar en piano en een frontlinie van trombone en klarinet of alt- of tenorsaxofoon. Kenmerkend is de afwezigheid van een trompet.

De band staat garant voor een middagje jazz zoals jazz behoort te zijn. Iedereen is welkom bij Jazzclub The Swinging Carrots in Dongen voor het optreden van The New Orleans Revival Stompers. Het optreden begint om 15.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Voor meer informatie: www.theswingingcarrots.nl.

Reacties