‘Neem je kind mee naar je werk-dag’ bij Volckaert

Foto:

Zorgorganisatie Volckaert organiseerde woensdag 6 november voor de tweede keer de ‘Neem je kind mee naar je werk-dag.’ Eerder dit jaar werd deze dag al in het leven geroepen om in te spelen op de onderwijsstakingen voor een eerlijk salaris en minder werkdruk. Om de zorgmedewerkers te ontlasten in het vinden van last-minute opvang, mochten zij hun kinderen een dagje meenemen naar het werk.

Van dit aanbod werd op de verschillende Volckaert locaties in Dongen en Oosterhout gebruik gemaakt. Dit gaf de kinderen de kans om eens een kijkje te nemen op het werk van papa of mama. Daarnaast bracht het een hoop levendigheid op de afdelingen. Samen met de cliënten maakten de kinderen soep, werd er gewandeld, gebiljart, gekletst, koffie gedronken en werden er tal van spelletjes gespeeld.

Niet alleen kinderen kwamen langs, er was ook nog ander bezoek. Eén van de juffen van de kinderen nam niet deel aan de staking en wilde niet zomaar thuis zitten. Ze wilde zichzelf graag nuttig maken en besloot daarom een dagje mee te komen werken bij Volckaert. Dankzij haar tekentalent zijn de ramen van één van de activiteitenruimtes prachtig versierd met herfsttekeningen.

Zowel de kinderen als de cliënten hebben volop genoten van deze dag. Het contact tussen hen was prachtig om te zien. Sommige kinderen waren na deze dag zelfs zo enthousiast dat ze in hun vakantie weer langs willen komen. Minke (10 jaar) geeft zelfs aan dat ze later zelf ook in de zorg wil werken. Wat zo’n dag wel niet kan brengen voor jong en oud.

Reacties