Militaire oefening in omgeving Dongen en Loon op Zand

Foto: CC0 Public Domain

Van donderdagavond 14 november tot zaterdagavond 16 november oefenen parttime militairen van de Koninklijke Landmacht in de gemeente Loon op Zand en Dongen. De militairen zullen met name in de omgeving van het Mobilisatie Complex Dongen, de Brandweerkazerne in Kaatsheuvel en het terrein van de voormalige basisschool De Westkant in Kaatsheuvel zichtbaar zijn. Daarnaast vinden er tijdens de markt op vrijdagmiddag in Kaatsheuvel sociale patrouilles plaats.

De militairen zullen tijdens het oefenen ook samenwerken met politie en andere hulpdiensten. Het oefenen in bewoonde omgevingen en met partners in het veiligheidsdomein is belangrijk om goed op elkaar ingespeeld te raken als er een echte ramp of crisis zou komen. De militairen maken gebruik van verschillende militaire voertuigen en lopen gewapend rond. Troepenverplaatsingen en activiteiten vinden voor een groot gedeelte in het openbaar plaats. Komt u de militairen tegen, spreek ze dan gerust aan.

Parttime militairen
De parttime militairen die deelnemen aan deze oefening zijn gestationeerd in Breda en komen uit de directe omgeving. Zij vallen onder het commando van 13 Lichte Brigade, 30 Nationale Reserve Bataljon uit Oirschot. Bij de Koninklijke Landmacht werken in totaal 3.000 parttime militairen die volledig militair opgeleid zijn voor bewaking- en beveiligingstaken in Nederland. Parttime militairen vervullen hun functie voor vrede en veiligheid naast een burgerbaan of studie. www.defensie.nl/reservisten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen