Cinemaclub Dongen zet weer een grote stap

Foto:

Cinemaclub Dongen timmert al een tijdje flink aan de weg. Stap voor stap wordt invulling gegeven aan de ambitie om lid te worden van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NvBF) en zo het predicaat “filmhuis” te bemachtigen.

Paul Beckers, voorzitter van de Cinemaclub, geeft aan dat om die reden onlangs flink is geïnvesteerd in de geluidsapparatuur. ‘We hebben een Dolby Cinema processor aangeschaft. Voorafgaande aan de film hebben we een demo gedraaid en dat maakte zoveel indruk op het publiek dat spontaan werd geapplaudisseerd. De dynamiek in geluid is ongelofelijk. Je waant je vanaf nu middenin de film wat de filmbeleving natuurlijk een flinke impuls geeft’, legt de enthousiaste voorzitter uit.

Begin dit jaar heeft Cinemaclub Dongen de programmering aan de eisen van de NvBF aangepast. Niet tweewekelijks maar wekelijks worden nu films vertoond. Daarvoor is ook geïnvesteerd in het team. ‘De vereniging bestaat en draait uitsluitend op vrijwilligers met een professionele instelling waarbij kwaliteit, dienstverlening en continuïteit zijn geborgd’.  Paul Beckers legt graag uit waarom de Cinemaclub lid wil worden van de NvBF. ‘Het grote voordeel daarvan is dat alle films verkrijgbaar zijn maar vooral dat de films direct na de première gedraaid kunnen worden. Met de techniek die we nu gebruiken komen films pas na zo’n 5 tot 7 maanden beschikbaar’.

Om de laatste stap te kunnen zetten, moet een forse investering gedaan worden in een nieuwe projector. De financiering hiervan is nog een uitdaging. Vooral ook omdat de vereniging zich tot doel heeft gesteld om inwoners van de gemeente Dongen voor een laag bedrag toegang tot de film te geven. Een jaarlidmaatschap van € 18,00 geeft je het recht het hele kalenderjaar voor € 5,00 een filmvoorstelling te zien. ‘Een lage toegangsprijs is en blijft ons uitgangspunt’, aldus penningmeester Michiel Bosch.  ‘Zo zijn er meer zaken die we willen voortzetten’, vult programmeur Bartjeroen Haselbekke aan: ‘De films die op de maandag- en woensdagavond vertoond worden, zijn films uit alle hoeken van de wereld met een duidelijke culturele en maatschappelijke achtergrond. Dat is zo en dat blijft zo. Daarnaast willen we doorgaan met het vertonen van de jaarlijkse Sinterklaasfilm. Ook bekijken we of we het aanbod van kinderfilms kunnen uitbreiden’.

Bent u geïnteresseerd, kijk dan op de website van de vereniging: www.cinemaclubdongen.nl Daar kunt u zich onder ‘contact’ aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief met nieuwtjes binnen de vereniging en aankondigingen van films.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen