Ideeënbus La Vuelta Holanda 2020 geplaatst in gemeentehuis

Foto: Piet Eelants/dongenhomespot

De gemeente Dongen plaatste maandag een ideeënbus rondom de doorkomst van de Vuelta (Ronde van Spanje) in Dongen in 2020.

Zie je de fiets op de box dan ben uitgenodigd om ideeën rond dit grote evenement daarin te deponeren. Dongen wil dit fietsfestijn dat het dorp volgend jaar doorkruist niet zomaar voorbij laten gaan.  Ook de Langstraatgemeenten willen het fenomeen onder de aandacht brengen. Het Regionaal Bureau voor Toerisme Langstraat was daarom bij de introductie van de Box aanwezig.

Wethouder René Jansen, Dongens wielercoryfee Mathieu Hermans en Inge Sprangers van RBT De Langstraat lichtten maandagde actie toe. “Dongenaren die een zogenoemd ‘side- event ‘ willen organiseren of anderszins de aandacht willen vestigen op dit grote sportieve gebeuren en daarvoor een grandioos idee hebben zijn welkom dat aan te bieden.” aldus Inge Sprangers.  Dat kan in de opvallende idee-box en via deze website. De beste ideeën voor een leuke activiteit komen in aanmerking voor een financiële bijdrage. De De Vuelta Box staat deze week in de hal van het gemeentehuis aan de Hoge Ham.

Als je een financiële bijdrage van ‘La Vuelta Holanda‘ nodig denkt te hebben om jouw aandachtstrekker te organiseren kun je dat aangeven op de aanmeldpagina van de organisatie. In dat geval moet je vlug zijn ; de organisatie wil dat plan uiterlijk 31 oktober 2019  binnen hebben De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury.

Wethouder René Jansen die samen met Mathieu Hermans voor Vuelta Box poseerde is verheugd over de doorkomst van het peloton van dit internationale gebeuren door Dongen. De enige aanpassing die de gemeente Dongen heeft toegezegd is een kleine aanpassing bij de rotonde Noorderlaan / Lage Ham nabij de Lidlwinkel. Het is volgens de wethouder jammer dat de Dongense kasseien rond de watertoren niet gebruikt worden. “De ‘kinderkopkes’ blijken telkens sensationeel in een wielerkoers. Technisch bleek dat niet haalbaar. Hopelijk komen de Dongense molen en de watertoren als blikvanger wel in de televisiebeelden terug” aldus wethouder Jansen, die rekent op een aantal bijdragen via de Vuelta Box die ook Dongen op de kaart zullen zetten.

Volgens Mathieu Hermans gaat de organisatie ook goede doelen steunen. “In Nederland wordt dat het Fonds Gehandicaptensport. Via de diverse activiteiten rondom de start van de Ronde van Spanje hoopt dit fonds zoveel mogelijk geld op te halen voor de gehandicaptensport in ons land waardoor de drie ‘Nederlandse etappes’ meerwaarde krijgen.”

Met dank aan: Piet Eelants (dongenhomespot)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen