Tech Doe Dag bij Theek 5 in de Cammeleur

Foto: Jan Stads/Pix4Prfs

Theek 5 Dongen laat kinderen op een interactieve manier kennismaken met techniek, wetenschappelijke proefjes en mediawijsheid door diverse workshops. Maak je eigen VR-bril, ga aan de slag met verschillende robots, ontdek het geheime recept van superslijm, ga iets maken met de mannen van Stronk en nog veel meer.

Ben je een kampioen in Fortnite? Bewijs het tijdens onze Fortnite wedstrijd en ga naar huis met een prijs. De spectaculaire opening van deze dag is in de brandende handen van de knotsgekke wetenschapper van Mad Science. De Tech Doe Dag vindt plaats op 26 oktober in De Cammeleur van 12.30-17.00 uur en is gericht op kinderen van groep 3 t/m 8.

21e eeuwse vaardigheden
Technologische ontwikkelingen gaan in een sneltreinvaart en bepalen voor een groot deel onze toekomst. Kinderen van groep 3 t/m 8 ontdekken op de Tech Doe Dag de meerwaarde van techniek, ICT, creativiteit, wetenschap en mediawijsheid en werken zo dus aan hun 21e eeuwse vaardigheden. Niet alleen kinderen, maar ook ouders en leerkrachten zijn natuurlijk van harte welkom.

Op het programma
Gedurende de middag worden verschillende workshops georganiseerd. Ben jegeïnteresseerd in robots? Dan kan je zelf een echte robotkrab of Solly de robot maken. Bouw ook een interactieve knikkerbaan met Littlebits, ga aan de slag met een 3D-pen of maak een deurmatverklikker. Ben je meer geïnteresseerd in VR? Dan kan je je hart ophalen door op VR-expeditie te gaan of een eigen VR-bril te maken. Wek de wetenschapper in jezelf en ontdek het geheim van superslijm, de eigenschappen van droogijs of maak je eigen uitbarstende vulkaan. Of kom alles te weten over stuwkracht en raketmotoren. Liever echts iets maken? Ga dan samen met de mannen van Stronk aan de slag met schroeven, slijpen en zagen. Fortnite, wie speelt het niet?

Mars Game Events houdt tijdens de Tech Doe Dag een heuse Fortnite wedstrijd. Kom op één van de acht Playstations je skills showen. De ranking wordt de hele dag bijgehouden en je maakt zelfs kans op een wedstrijdbeker. Dit alles en nog meer kan je beleven op de Tech Doe
Dag!

Aanmelden
Een aantal activiteiten is gratis, andere zijn betaald. Vergeet in ieder geval niet om aan te melden! Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.theek5.nl/techdoedag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen