Gemeente Dongen verschijnt niet op rechtszaak, rechter heeft nog wel vragen aan burgemeester

Foto: Archief

“We hadden best nog wel een aantal vragen voor de burgemeester”, aldus rechter en staatsraad Dick Slump tijdens de bodemrechtszaak over een ‘drugsschuur’ aan de Vierbundersweg.

Dat meldt BN De Stem in een artikel over de zaak. De gemeente Dongen was bij de rechtszaak de grote afwezige. Toen het hoogste bestuursrechtscollege navraag deed bij de gemeente Dongen waarom men niet aanwezig was op deze zitting, bleek dat men de uitnodiging had gemist. “Als uit onderzoek blijkt dat dat onze fout is, doen we de rechtszaak over, anders doen we gewoon uitspraak,” aldus staatsraad Slump volgens BN De Stem.

In het artikel gaat de krant verder in op de zaak. De burgemeester wilde de woning waarin de ex van een 49 jarige Dongenaar woont, sluiten omdat hij hennep kweekte in de schuur van de woning. In juli hield de Raad van State de sluiting al tegen omdat de Raad onmiddellijke sluiting van de woning voor drie maanden te ingrijpend voor de moeder en twee kinderen, waarvan één minderjarig. De 49-jarige Dongenaar was wel aanwezig op de rechtszaak.

Lees het hele artikel op BN De Stem

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen