Koninklijke onderscheiding voor Hans de Jong

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Burgemeerster Marina Starmans reikte op zaterdagavond 5 oktober een Koninlijke onderscheiding uit aan Hans de Jong, die afscheid nam van de Dongense brandweer.

Op 4 april 1994 zag Hans de Jong een advertentie in het ‘Dongens Kraantje’ waarop hij reageerde. De vrijwillige brandweer in Dongen zocht nieuwe collega’s. De toenmalige burgemeester las de keurig handgeschreven brief van Hans en trok daaruit de conclusie dat hij wel eens de juiste persoon op de juiste plek zou kunnen zijn. De huidige Dongense burgemeester Marina Starmans refereerde eraan in haar toespraak: “In jouw brief vertelde je dat je een kleine zelfstandige in de bouwnijverheid was, een grote voorliefde voor voetbal en motorcross had én dat je graag de brandweer wilde komen versterken“ aldus de burgemeester.

Starmans loofde de Jong voor zijn nooit aflatende plichtsbesef en haalde ook wat anekdotes uit de kast die kenmerkend voor hem waren. Er was bij de burgemeester begrip voor zijn aangekondigd afscheid, na ruim  25 jaar bij de vrijwillige brandweer van Dongen.. “Je bent een waardevolle en fijne kracht oor het team en ik wil je bedanken voor alles wat je voor de brandweer en onze gemeenschap hebt betekend”, aldus burgemeester Starmans die Hans de Jong daarna de versierselen opspeldde die behoren bij de onderscheidng ‘Lid in de orde van Oranje-Nassau.’

Met dank aan: Piet Eelants/dongenhomespot

Reacties