Cinemaclub Dongen presenteert ‘Bohemian Rhapsody’

Foto:

Op 7 oktober vertoont Cinemaclub Dongen de muziekfilm “Bohemian Rhapsody” in het theater De Volckaert.

Is this the real life? Is this just fantasy?’ Het zijn de eerste twee zinnen van de bekendste hit van Queen, het bombastische, operateske Bohemian Rhapsody. De twee regels geven perfect het leven van de charismatische leadzanger Freddie Mercury weer, die voortdurende schipperde tussen het showbeest dat hij op het podium was en de twijfelende privépersoonlijkheid.

De film is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en brak met het conventionele om uit te groeien tot een van de meest geliefde zangers ooit. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun legendarische songs en revolutionaire sound. Terwijl Freddie Mercury dapper de diagnose van aids trotseert, leidt hij de band tijdens één van de meest iconische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek, het Live Aid concert in Wembley Stadion in 1985. Het is ruim zevenentwintig jaar geleden dat Mercury overleed. Dat betekent dat een hele generatie is opgegroeid zonder herinneringen aan deze legende. Deze verfilming vormt een goede kennismaking met een man die je meegemaakt moet hebben, en van wie nooit een tweede zal opstaan.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00. Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen