Kinderboekenweek weer van start gegaan

Foto:

Woensdag is de 65ste Kinderboekenweek van start gegaan die loopt t/m 13 oktober. Voertuigen staan dit jaar centraal want het thema is ‘Reis mee!’

Kinderboekenweekgeschenk
Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran.

Reis waar je heen wilt
Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal! Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Anna Woltz en je krijgt het cadeau bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken. Astronaut André Kuipers schreef een speciaal prentenboek dat Natascha Stenvert heeft geïllustreerd. Het Prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,25 verkrijgbaar. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en vindt volgend jaar plaats van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober.

Reacties