Wim van Dongen onderscheiden met de Gouden Speld van de KNWU

Foto: Bart van Kerkhof

Voorafgaand aan de start van de Ronde van Midden-Brabant was er zondagmiddag nog een officieel moment. Wim van Dongen werd onderscheiden met de hoogste onderscheiding binnen de KNWU, de gouden speld.

Wim was 51 jaar geleden een van de kartrekkers die het wielrennen in Dongen en omgeving gestalte heeft gegeven. Het begon in 1968 met de Ronde van Dongen en een jaar later de eerste Ronde van Midden Brabant, toen een koers voor junioren. De eerste 25 jaar de belangrijkste wedstrijd van Nederland voor deze categorie. Tot aan 2002 was Wim actief bestuurslid van de stichting Wielerbelang Dongen. Daarnaast was hij van 1965 – 2006 bestuurslid van De Jonge Renner in Oosterhout. Tot op heden is hij nog steeds lid van De Jonge Renner.

In 1999 heeft de gemeente Dongen de heer Van Dongen Koninklijk onderscheiden. Deze krasse 83 jarige heeft zich qua organisatie teruggetrokken, maar is als adviseur nog steeds actief binnen de wielersport.

Niet alleen voor Midden Brabant, maar ook voor zijn wielerclub De Jonge Renner. En de afgelopen twee jaren ook voor de Junioren wedstrijd in Kaatsheuvel: De Efteling Ronde van Hil en Moer.  Vanwege deze 50e Ronde van Midden Brabant mocht de stichting Wielerbelang Dongen op 22 en 23 juni het kleine NK op de weg organiseren

Reacties