Gesigneerde wielershirts, Steven Kruijswijk, Peter Sagan, Egan Bernal en Richard Carapaz voor winnaars Dikke Banden Race.

Foto:

Zondag 29 september staat het centrum van Dongen weer bol van het wielrennen.

Als om 12.30 uur de beloften en profs zonder contract worden weggeschoten voor de 50e Ronde van Midden Brabant staan de Nieuwelingen renners klaar voor hun eerste onderdeel van het Omnium, de 51e Ronde van Dongen, dat zij deze middag gaan rijden. En als zij klaar zijn met hun onderdeel puntenkoers, is het aan de basisschooljeugd. Drie categorieën gaan deze middag strijden wie de beste is op hun gewone eigen fietsje tijdens de Dikke Banden Race.

Egan Bernal (winnaar Tour de France), Richard Carapaz (winnaar Giro d’ Italia), Steven Kruijswijk (nummer 3 Tour) en Peter Sagan (winnaar groene trui in de Tour) hebben de wielershirts getekend die klaar liggen voor de winnaars van de drie categorieën Dikke Banden Race.

Door tussenkomst van Martin van Steen, met zijn collega en ook oud-wielrenner John van den Akker werkzaam op het bureau Cycling Service in ’s Gravenmoer, zijn deze shirts gerealiseerd. Cycling Service contracteert in de zomer, tijdens de grote wielerronden, de renners voor de vele wielercriteria. Ook het management van diverse top wielrenners bevindt zich in ’s Gravenmoer.

Als klap op de vuurpijl wordt ook dit jaar weer een mountainbike verloot onder de deelnemers. Dus ben je tussen 5 en 12 jaar dan mag je gratis meedoen en maak je kans als winnaar op een shirt met de handtekening van een grote bekende wielrenner en misschien wel ook op die mooie mountainbike. Heb jij je nog niet opgegeven? Zondag kun je je nog aanmelden tot 12.00 uur bij eethuis John van Holst.  Zie ook: https://wielerbelangdongen.nl/inschrijven-voor-dikke-banden-race

Start en finish van al deze wedstrijden zijn nabij café d ‘Ouwe Sok in de Tramstraat. Omwonenden in het centrum ontvangen namens de organisatie, gemeente en politie, nog een brief over het autovrij maken van het parkoers in het centrum. Wegsleepregelingborden zijn een maand geleden al door de gemeente Dongen geplaatst.

Sponsoren
De organisatie mag zich verheugen op een groot aantal sponsoren. Zowel financieel, of doormiddel van zaken in natura, ondersteunen zij deze wielerdag.
Het zijn niet alleen bedrijven. Ook leerlingen het Cambreur College verlenen hand en spandiensten. Onder andere bij het klaarmaken van de vele lunchpakketten, geschonken door AH in Dongen. En ook de ronde miss zit op het Cambreur.

Het volledige programma inclusief tijdschema:
Vanaf: 12.00 uur tekenen presentatielijst: Ronde van Midden Brabant.
12.30: start ca. 150 renners weggeschoten door wethouder Rene Jansen.
12.35: start puntenkoers Nieuwelingen 20 ronden.
13.00: start Dikke Banden Race categorie 1: 5 en 6 jaar.
13.30: eerste passage Ronde van Midden Brabant.
13.35: start Dikke Banden Race categorie 2: 7,8 en 9 jaar.
13.45: start Dikke Banden Race categorie 3: 10,11 en 12 jaar.
Direct hierna huldiging winnaars Dikke Banden Race en verloting mountainbike.
14.30: 2e passage Ronde van Midden Brabant.
15.30: 3e passage Ronde van Midden Brabant, gevolgd door tijdrit. Nieuwelingen (11 – 25 in het tussenklassement).
16.00: 4e passage Ronde van Midden Brabant voor 2e plaatselijke ronde.
16.05: tijdrit Nieuwelingen (1- 10 in het tussenklassement).
16.30: verwachte finish Ronde van Midden Brabant.
Direct na finish huldigingen: Nieuwelingen en winnaar Ronde van Midden Brabant.

Reacties