Op weg naar 75 jaar vrijheid Dongen: Werkgroep publiceert boek met herinneringen

Foto:

In oktober 1944 werden Dongen, Klein Dongen-Vaart en ’s Gravenmoer bevrijd door de geallieerden. Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid worden in de drie kernen tal van activiteiten georganiseerd, met als hoogtepunt het bevrijdingsweekend van 1 tot en met 3 november 2019 en de presentatie van een boek.

Er zijn nog maar weinig inwoners met herinneringen aan de oorlog, de bezetting en de bevrijding. Daarom heeft een werkgroep verhalen opgetekend en verwerkt in een boek getiteld ‘Bezetting en bevrijding, Herinneringen uit Dongen, ’s Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart’.

Indringende inkijk
Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn levens getekend. In het boek ter gelegenheid van ’75 jaar Vrijheid Dongen’ staan persoonlijke en aangrijpende verhalen over grote en kleine gebeurtenissen, aangevuld met foto’s. Ook zijn waardevolle dagboekfragmenten bewerkt. Samen geven ze een indringende inkijk in de tijd van toen.

Verkoop
Het jubileumboek wordt vrijdag 1 november gepresenteerd in De Cammeleur. Daarna is het op diverse punten te koop. Een exemplaar kost 15 euro. Zeker zijn van een boek? Stuur dan een bericht naar [email protected] en u krijgt persoonlijk bericht.

Schrijvers
Aan het boek werken mee: Maurice van Boxtel, Tineke Nienhuis, Hans Sprangers, Ton Kolsteren en Jan Kersbergen. Vormgever Kees Wagenaar tekent voor het ontwerp. Eerder gaf hij vorm aan het boek ‘Geheugen in Oorlog’, dat ter gelegenheid van 65 jaar bevrijding in Dongen werd uitgegeven.

Organisatie en informatie
Het vieren van 75 jaar vrijheid is een initiatief van de lokale oranjeverenigingen, heemkundekringen, en de veteranenvereniging in samenwerking met gemeente Dongen. Informatie over het feestelijke bevrijdingsprogramma staat op www.dongen.nl/75jaarvrijheid en op Facebook: @bevrijdingdongen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen