Vijfde Dongense Dorps Quiz al volop bezig

Foto:

De vijfde Dongense Dorpsquiz houdt Dongen al maanden in de greep. Vanaf de inschrijving is de quiz meteen van start gegaan met een eenmalige pré-quiz.

Het bestuur van De Dongense Dorpsquiz (DDDQ) besloot om er een hele quiz-zomer van te maken. Zo kregen de teams na de inschrijving op 19 mei meteen al vragen te beantwoorden over de inschrijving zelf en de tentoonstelling in museum de Looierij. Daarna werd er maandelijks een onderdeel aan de quiz toegevoegd. Op 1 juni werd aan de teams gevraagd om met DDDQ button of vlag samen met een BN-er op de foto te gaan. Het resultaat is dat er 235 foto’s zijn ingestuurd van o.a. Mark van Bommel, Olav Mol en Roel van Velzen (zie foto onder).

Een maand later werd aan de teams gevraagd om een parodie te maken op een bekend reclamefilmpje. Ook daarvan zijn er vele binnengekomen bij de organisatie. Na ook nog een discofoto, gemaakt in een Dongens bushokje, en een teamfoto ingestuurd te hebben kunnen de teams zich nu klaarmaken voor de Dorpsquiz zelf op zaterdag 28 september. Om alle teams goed voor te bereiden is er een speciale bijeenkomst voor de teamcaptains op donderdag 19 september bij Restaurant SED in ’s-Gravenmoer.

De quizavond zelf wordt een ouderwets inspannende avond worden met vele vragen over tal van onderwerpen, opdrachten waaronder een geheime opdracht en niet te vergeten ook vragen in de live-uitzending van DDDQ-tv die op het kanaal van Langstraat-TV wordt uitgezonden. De bijna 110 teams zullen dan ook de hele avond nodig hebben om alle vragen te beantwoorden en de opdrachten tot een goed resultaat te brengen om zo te strijden voor de felbegeerde DDDQ-bokaal.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 5 oktober in de grote zaal van de Cammeleur. Tijdens de feestelijke afsluiting zal de spanning langzaam worden opgevoerd waarna aan het eind van de avond het team bekend gemaakt wordt dat een jaar lang de titel ‘beste quizteam van Dongen’ mag dragen. De avond wordt muzikaal omlijst door DJ Tom en, omdat je maar één keer vijf jaar bestaat, een topband die je gezien en gehoord móet hebben: de Corona’s. Kaarten à € 9,00 (incl. garderobe en 1 consumptie) kunnen besteld worden via [email protected] Vooraf gereserveerde kaarten kunnen contant worden afgerekend op de teamcaptainavond op 19 september. Vol is Vol!


Reacties