Dongen staat zondag 29 september weer in teken van wielrennen

Foto: Harm Rijswijk

Nadat Stichting Wielerbelang Dongen in het weekeinde van 22 en 23 juni in Dongen het kleine Nederlands Kampioenschap op de weg mocht organiseren, staat zondag 29 september weer de wielerdag Dongen op het programma. De voorbereidingen zijn in volle gang bij de stichting.

Tegen de klok van 12.30 uur worden de beloften en elite renners zonder contract weggeschoten in de Tramstraat. Hierna is de beurt aan de Nieuwelingen die deze middag in een Omnium wedstrijd strijden om de hoogste eer. Ook de basisschoolleerlingen kunnen deze dag weer hun krachten tijdens de Dikke Banden Race onderling meten. Vanaf de eerste schoolweek zijn op de scholen de inschrijfformulieren uitgereikt. Je kunt nu alvast de datum op de kalender schrijven: 29 september. Rond 14.00 uur worden de Dikke Banden Race prijzen uitgereikt door onze wethouder Rene Jansen en ook wordt een mountainbike verloot onder de deelnemers.

Ronde van Midden Brabant ( RvMBr.)
Even na het middaguur gaat het grote peloton om 12.30 uur van start voor de 50e Ronde van Midden Brabant. De Stichting Wielerbelang Dongen rekent weer op om en nabij 150 renners in te kunnen schrijven. Zij rijden drie grote ronden van 41 kilometer, gevolgd door twee plaatselijke ronden van 21 kilometer. Dus vijf keer wordt start en finish gepasseerd. Deze streep ligt in de Tramstraat ter hoogte van café d ‘Ouwe Sok.

Omnium Nieuwelingen
Voor het vierde jaar een omnium koers voor Nieuwelingen. Deze wedstrijd bestaat uit diverse onderdelen. Gelijk na de start van de RvMBr. vertrekken de Nieuwelingen voor een puntenkoers van 20 ronden. Zij rijden hetzelfde rondje als de jeugd voor de Dikke Bande Race: Tramstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Julianastraat Wilhelminastraat en de finish in de Tramstraat. Tussen de passages, en na de Dikke Banden Race, volgen nog een Rit in lijn en een tijdrit voor de best geklasseerde renners 11-20 en de renners op plaats 1-10. Na de finish van de RvMBr., gepland rond 16.35 uur, volgen de huldigingen.

Dikke Bandenrace voor de schooljeugd
Omstreeks 13.00 uur start de categorie 1(5-6 jaar). Zij rijden twee ronden. Om 13.35 uur is het aan de categorie 2 (7-8-9 jaar). Zij fietsen 3 ronden, waarna de categorie 3 (10-11-12 jaar) om 13.45 uur de Dikke Banden Race afsluit door 4 ronden te strijden om de eerste plaats. De huldigingen van de schooljeugd, en de verloting van de Mountain Bike, zal direct na de finish van categorie 3 zijn.

Inschrijven Dikke Banden Race.
De organisatie opent de inschrijvingen direct na de grote schoolvakantie. De basisschoolleerlingen kunnen zich dan via inschrijfformulieren, die straks bij de school worden uitgereikt, aanmelden. Of via de website van de Stichting Wielerbelang Dongen of via de website van de KNWU (https://www.knwu.nl/nieuws/met-klaar-voor-de-start-wordt-elk-kind-enthousiast-voor-de-wielersport) of www.wielerbelangdongen.nl

Via de website Klaar voor de Start kunnen de kinderen, maar ook hun ouders, lezen hoe belangrijk de ambassadeurs van: Klaar voor de Start de wielersport voor de jeugd vinden. Het zijn niet de minste, deze ambassadeurs: Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin, Marianne Vos en Sam Oomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen