Eindafrekening Cammeleur over enkele weken

Foto:

De eindafrekening van De Cammeleur komt er over enkele weken aan. Dat antwoordde wethouder René Jansen tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond op vragen van PvdA-raadslid Eline van Boxtel.

Op dit moment voert aannemer BMV nog herstelwerk uit. ‘In de laatste week van september heb ik 2 afspraken staan met BMV: we gaan dan de effecten van het herstelwerk bekijken en de financiële afwikkeling rondmaken. Ik streef ernaar om dat begin oktober te doen en dan zal ik meteen de raad informeren’, zo liet de wethouder de gemeenteraad gisteren weten.

Door: Bernadette Klerx

Aan de uitvoering van het herstelwerk ging een lange periode met stroef lopende onderhandelingen vooraf. Pas nadat de gemeente BMV officieel in gebreke had gesteld, kwam er schot in de zaak. De afgelopen weken zijn herstelwerkzaamheden uitgevoerd op het gebied van de akoestiek, lekkages en klimaatbeheersing.

Nieuwe vloer in drumlokaal
Een van de grotere knelpunten was het drumlokaal. Uit dat lokaal drong geluid door naar de theaterzaal. Deze week is een compleet nieuwe betonnen vloer gelegd, die het geluid definitief moet dempen. De gemeente laat straks geluidsmetingen doen om vast te stellen of het probleem nu echt verholpen is.

Testen
Verder zijn er werkzaamheden verricht op het gebied van de klimaatbeheersing: in sommige ruimtes was het te koud, in andere weer te warm. En als het goed is, zijn de lekkages in de buitengevel ook opgelost. In de laatste week van september wordt getest of het herstelwerk uitgevoerd is volgens de eisen die de gemeente daaraan heeft gesteld.

Reacties