Viering 375-jarig bestaan Protestantse Gemeente Dongen-Rijen

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

Op 14 en 22 september viert de Protestantse Gemeente Dongen-Rijen haar 375-jarig bestaan tijdens twee feestelijke bijeenkomsten in de Oude Kerk van Dongen.

De bijeenkomst op 14 september valt samen met Open Monumentendag, dat als thema ‘Plekken van plezier’ heeft. Dus is de kerk al om 13.30 uur open voor bezichtiging en kan iedereen vanaf 14.30 uur plezier beleven aan de feestelijke en interessante lezing van  prof. dr. James Kennedy over verleden en toekomst van de protestantse kerk. Hij is onder andere hoogleraar geschiedenis en bekend als columnist in dagblad Trouw. Verder treedt het Dongens Mannenkoor op en is er kunst te bewonderen die gemaakt is door kinderen/jongeren in AZC-Gilze, onder leiding van Stichting de Vrolijkheid. Ook na afloop is er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en de kerk/ruïne te bekijken. Deze zijn tot 17.30 uur open.

Op 22 september om 15.00 uur is er een feestelijke kerkdienst, waar onder andere oud-predikanten voor uitgenodigd zijn, gastpredikanten en vertegenwoordigers van gemeenten uit de omgeving. Hierna is er een receptie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen