Vier Dongense vrienden rijden rally voor goede doel

Foto:

Vier Dongense vrienden gaan het avontuur aan om met een 31 jaar oude Mercedes een Alpenrally  van Munchen naar de Cote d’Azur te volbrengen. Naast de persoonlijke uitdaging is er nog een drijfveer om de rally te laten slagen: zoveel mogelijk geld ophalen voor de Wensambulance Brabant.

Josfry van der Veeken, Revo van Dongen, Tinus van Vorstenbosch en William de Leeuw zijn er helemaal klaar voor. “We zijn al vrienden vanaf onze jonge jaren en we hebben al heel lang het idee om ooit nog eens samen iets bijzonders te gaan doen” vertelt Revo van Dongen. “Op een gegeven moment kwam Josfry met deze uitdaging op de proppen en we zagen dat allemaal wel zitten.”

Volgende week vertrekt het viertal in hun 31 jaar oude Mercedes naar München. “Dat is een van de voorwaarden van de rally. De auto moet ouder zijn dan 20 jaar en mag bijvoorbeeld geen navigatie hebben. We weten nu ook nog niet hoe de route gaat lopen, we krijgen van dag tot dag een eindbestemming door en moeten dat dan op de ouderwetse manier met de kaart zien te bereiken. Onderweg zullen er dan ook nog diverse opdrachten uitgevoerd moeten worden. Er doen zo’n 400 equipes mee uit heel Europa.”

De 1500 km wordt in vier dagen afgelegd. Wellicht een hele uitdaging voor zo’n 31 jaar oude auto. “Gelukkig hebben we in ons groepje voldoende kennis op het gebied van autotechniek. We maken ons dan ook geen zorgen.” Eenmaal aangekomen aan de Cote d’Azur gaan de vrienden nog een paar dagen bijkomen van alle indrukken voordat ze de terugtocht weer aanvaarden.

Goed doel
Ook het verbinden van een goed doel aan de rally is een voorwaarde van de organisatie. “Daar hoefden we niet zo heel lang over na te denken. Wat wij hier gaan doen is eigenlijk toch wel een ultieme wens en ons goede doel heeft daar ook alles mee te maken. De wensambulance Brabant vervult laatste wensen van terminaal zieke patiënten. Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie toe of een dagje naar het strand. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek.” aldus Revo van Dongen

Het is een Brabantse organisatie en dat vinden wij ook belangrijk.We heten dan ook niet voor niets Team from Brabant en hebben een bijpassend logo laten maken. Iedereen die dit initiatief ondersteunt en een bijdrage wil leveren aan deze Stichting Wensambulance kan dat doen via een speciale website. Revo: “De bijdragen worden rechtstreeks gestort op de rekening van de wensambulance. De teller staat nu al bijna op € 2.000 en daar zijn we natuurlijk al super trots op.”

KLIK HIER VOOR DE WEBSITE VAN TEAM FROM BRABANT

 

Reacties