Rotonde Middellaan-Westerlaan krijgt kunstwerk

Foto: Compilatie Google Streetview/ archiefbeeld

Het college heeft besloten om het kunstwerk De Zonnevogel te verplaatsen  naar het midden-eiland van de rotonde Middellaan-Westerlaan. Kunstenaar Jan van Broekhoven stemt hiermee in, net als de wijkraden West 1 en West 2.

De Zonnevogel is vanwege reparatiewerkzaamheden verwijderd van de locatie aan de Kanaalstraat waar het vanaf december 1999 stond. Op de nieuwe locatie wordt het kunstwerk ’s avonds aangelicht. Op de oude locatie stond de Zonnevogel vlak bij een speelplek, waardoor de vogel ook regelmatig als speeltoestel werd gebruikt. De zonnevogel is indertijd gemaakt met afvalmateriaal en wordt nu verlicht met stroom dat door een zonnepaneel wordt opgewekt. Het is een voorbeeld van circulair gebruik van materialen en inzet van duurzame energie.

De onthulling van de Zonnevogel op de nieuwe locatie heeft plaats op 25 september aanstaande, Global Goals -dag. Dan wordt ter plaatse de vlag van Global Goals gehesen. Een financiële nalatenschap van de Adviescommissie Wonen draagt in belangrijke mate bij aan de kosten. Deze commissie heeft bij hun opheffing bepaald dat de gelden die nog aanwezig waren, zouden worden overgedragen naar de gemeente met het verzoek ze te bestemmen voor een kunstwerk. De voormalige bestuursleden zijn geïnformeerd en stemmen in met deze nieuwe impuls voor De Zonnevogel.

In overleg met voormalig burgemeester Dosker is ook de definitieve locatie bepaald van het beeld ‘Meisje met duif’, dat  door hem aan de gemeenschap van Dongen is aangeboden. In verband met de herinrichting van het Looiersplein is het beeld op dit moment in de hal van het gemeentehuis geplaatst. Het beeld wordt teruggeplaatst naar de oude locatie bij de entree van het Looierplein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen