Burgemeester Dongen sluit woning Dunantstraat

Foto: Archief

Burgemeester Marina Starmans heeft besloten een woning aan de Dunantstraat te sluiten na het aantreffen van handelshoeveelheden amfetamine en cocaïne. De woning wordt voor de duur van drie maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet.

Op 8 juli jl. trof de politie in de woning aan de Dunantstraat een hoeveelheid harddrugs en goederen aan die wezen op dealen. Tot 15 november 2019 is het verboden de woning te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de burgemeester een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woning. Buurtbewoners zijn per brief geïnformeerd over de stand van zaken.

Damocles
De sluiting gebeurt op basis van het door de burgemeester vastgestelde Damoclesbeleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. De burgemeester kan op basis van de wet bestuursdwang toepassen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen sluiten als daar sprake is van drugsgerelateerde activiteiten.

Meld Drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Dongen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen