Jan Kennekens wint 35e spelletjesmarathon

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje is de 35e spelletjesmarathon, die georganiseerd werd door spelletjesvereniging De Gamblers afgesloten. Jan Kennekens mag zich dit jaar de nieuwe spelletjeskampioen noemen.

Op maandagavond ging de titel naar Jan Verbunt met 15 punten. Dinsdagavond werd door Erwin van Riel binnen gesleept met 12 punten. De woensdagavond ging naar debutante Linda Sterkens eveneens met 15 punten. Op donderdagavond was Rian Verbunt de sterkste met 12 punten. De slotavond (vrijdag) werd gewonnen door Goof Verbunt. Ook hij verzamelde 15 punten. Het is in de 35-jarige geschiedenis nog nooit voorgekomen dat er tot drie keer toe de maximale score werd behaald. Op woensdagmiddag werd het Midget Golf-toernooi gewonnen door Willy v.d. Wiel. Op de laatste avond stond Erwin van Riel 1 punt voor op Jan Kennekens. Die op zijn beurt weer 1 punt voor stond op Jos den Boer.

Jos en Erwin scoorden op de laatste avond matig. Hiervan profiteerden Anton Huijbregts die tweede werd en Frans Kemmeren die de derde plaats voor zich opeiste. Jan Kennekens kende een solide marathon. Hij scoorde ook op de slotavond 11 punten en dat was voldoende om de titel te grijpen. Hij verzekerde zich hiermee voor de eerste keer van de titel en mag zich de kampioen van 2019 noemen. Hij werd hiermee de opvolger van Willy v.d. Wiel. De week poedelprijs ging naar de Wendy Kemmeren. De verlootprijzen gingen dit jaar naar Frans Kemmeren, Kees Huiben, Vincent v.d. Hoef, Ad v.d. Corput en Patty v.d. Wiel.

Het was een bijzonder spannende marathon. Tussen de nummer 1 en de nummer 10 zat immers maar een gaatje van zeven punten. In haar slotwoord bedankte voorzitter Wilma Kemmeren de uitbaters van sportcafé ’t Vaartje voor de fantastische verzorging. Bovendien sponsorden zij in het kader van het 35-jarig bestaan een behoorlijk bedrag. Voorts werd Patty v.d. Wiel in de bloemetjes gezet. Zij zat jaren in de organisatie en doet nu een stapje terug. Petra van Gils gaat nu de organisatie versterken. Daarna ging Wilma over tot de prijsuitreiking. Het bleef nog lang gezellig. Reikhalzend wordt al weer uitgekeken naar de 36e marathon.

Einduitslag van de 35e marathon (eerste tien):
1. Jan Kennekens 52
2. Anton Huijbregts 50
3. Frans Kemmeren 48
4. Jos den Boer 47
Erwin van Riel 47
6. Vincent v.d Hoef 46
Wesley Goossens 46
Monette Couleau 46
Corné de Bresser 46
10. Wilma Kemmeren 45

Reacties