Werkzaamheden realisatie N629 van start

Concept ontwerp N 629 Oosterhout
Foto: Provincie Noord-Brabant

Vanaf maandag 12 augustus begint Heijmans Infra BV aan de realisatie van de nieuwe wegverbinding N629 tussen Oosterhout en Dongen. Het gaat om Fase 1: het gedeelte tussen Oosterhout en Oosteind en de aansluitingen met de A27. Tijdens de werkzaamheden is er vooral hinder op het gebied van bereikbaarheid. Er zijn er omleidingsroutes van kracht.

Activiteiten Fase 1a: Tunnelbak renovatie en werkzaamheden Bovensteweg
Fase 1 wordt in twee delen opgesplitst. Fase 1a begint op 12 augustus met een vierweekse afsluiting van de Bovensteweg tussen de tunnelbak aan de Bovensteweg, ter hoogte van de Burgemeester Elkhuizenlaan en de verkeerslichten ter hoogte van de op- en afrit A27 aan de zijde van Oosterhout.

Om de doorlooptijd van de werkzaamheden en daarmee de overlast voor de omgeving te beperken, worden de werkzaamheden voor de N629 gecombineerd met onderhoudswerkzaamheden aan de tunnelbak Bovensteweg-Burgemeester Elkhuizenlaan. In de tunnelbak worden de voegovergangen en het asfalt vervangen. Op de Bovensteweg wordt de betonrijbaan van de N629 opgebroken, met één rijstrook verbreed en van asfalt voorzien. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op 9 september 2019 klaar.

Activiteiten Fase 1b: onder andere bouw viaduct
In de periode van half september tot en met eind oktober bouwt Heijmans het nieuwe viaduct over de A27. Om dat op een veilige manier te kunnen doen, rijdt het verkeer over de Bovensteweg vanaf half september tijdelijk anders dan gebruikelijk. Gelijktijdig maakt Heijmans aan de oostzijde van de A27 een toekomstig prefab tussensteunpunt op een tijdelijke locatie. Tenslotte zal vanaf september ook een begin worden gemaakt met de nieuwe zogeheten turbokluif-rotonde. Deze rotonde heeft van bovenaf gezien de vorm van een kluif. Ook begint de aannemer met het vrij liggende fietspad, de parallelweg en de tijdelijke carpoolplaats.

Er is een digitale kaart beschikbaar met daarop projectinformatie en omleidingen: https://pnb.projectatlas.app/n629/home.

Fase 2: Oosteind-Dongen
Fase 2 van de N629 betreft de reconstructie vanaf de Provincialeweg in Oosteind tot en met het kruispunt met de Steenstraat in Dongen. De uitvoering van dit deel begint zodra de behandeling van het Provinciaal Inpassings Plan (PIP) bij de Raad van State is afgerond. Naar verwachting gebeurt dat nog in 2019.

Kijk hier voor meer informatie.

Reacties