Vrouwen die Dongense bejaarden beroofden in beeld bij Opsporing Verocht

Foto: Opsporing Verzocht

Op de Facebookpagina van Opsporing Verzocht staan beelden van twee jonge vrouwen die in januari een vrouw van 85 en een vrouw van 86 jaar oud in Dongen hebben beroofd van hun bankpas. Met de bankpas gingen ze onder andere bij parfumerie Douglas in Utrecht winkelen en pinden zij bij de geldautomaat.

Twee jonge vrouwen stellen zichzelf in eerste instantie voor als leerlingen of als zorgmedewerkers, maar hebben vervolgens hele andere plannen. Minstens twee dames op leeftijd zijn in januari gedupeerd door dit babbeltruc-duo. De oplichtsters wisten zich binnen te praten in de woningen van hun slachtoffers. Vervolgens gingen ze heel gehaaid te werk: één van hen leidde de bewoonster af, de ander ging er snel vandoor met de bankpas.

Onder andere een 85-jarige dame uit Dongen werd het slachtoffer van deze slinkse vrouwen. Op maandag 7 januari gebruikten ze vervolgens haar bankpas op meerdere plekken in Nederland. Onder andere winkelden ze voor ruim 600 euro bij parfumerie Douglas in Utrecht. Daarna hebben ze ook nog geld opgenomen bij een pinautomaat in Gorinchem.

Op maandag 21 januari misleidden ze ook een 86-jarige vrouw in Dongen. Naderhand gebruikten ze meerdere malen de gestolen bankpas, onder andere bij een automaat aan de Hoge Ham. Hun buit: 2000 euro.

De vrouwen waren beide keren in het donker gekleed. Ze gebruikten sjaals om hun gezichten in te verbergen, maar vermoedelijk heeft één van hen lange, blonde of geblondeerde haren. Beiden waren dik opgemaakt en hadden opvallend roodgelakte nagels. Allebei spraken ze duidelijk Nederlands.

Help de politie
Mogelijk maakt dit babbeltruc-duo meerdere slachtoffers. Weet u wie dit zijn of heeft u hen ergens gezien? Bel de politie:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

bron en foto’s: Opsporing Verzocht

Reacties

article
109575
Op de Facebookpagina van Opsporing Verzocht staan beelden van twee jonge vrouwen die in januari
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190808/vrouwen-die-dongense-bejaarden-beroofden-in-beeld-bij-opsporing-verocht/
2019-08-08T14:26:08+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/08/08142436/ov1.jpg
Nieuws