De 59e Zomerspelen zijn geopend

Foto: Bart van Kerkhof

Na maanden van voorbereidingen was het vanmorgen dan eindelijk zover: de negenenvijftigste editie van de Dongense Zomerspelen ging van start! Maar liefst 1348 kinderen, waarvan velen prachtig verkleed, kwamen met hun ouders, opa’s en oma’s naar het Wilhelminaplein om de opening van deze zomerspelen mee te maken. Traditiegetrouw kregen de diverse groepen de gelegenheid om de avonturen die ze deze week gaan beleven, in te leiden.

De kinderen en het publiek maakten kennis met alle hoofdrolspelers van de komende week. Voor groep 1-2 Noorderpoort waren dat diverse figuren uit de Toetjesvallei. Groep 1/2 Heilig Hart vermaakt zich deze week bij Het Zandkasteel. Bij groep 3-4 maakten de kinderen ook kennis met hun hoofdrolspelers uit het Sprookjesboek.

Groep 5-6 begeeft zich in heel andere sferen, zij verblijven deze week in een Mexicaans dorp. De oudste kinderen van groep 7-8 gaan de week avonturen beleven  als Samurai. Hoe alle verhalen zich zullen ontwikkelen is natuurlijk nog even de vraag, maar uitgesloten kan niet worden dat er de komende week in Dongen regelmatig sprake zal zijn van verdwijningen, ontvoeringen, sabotages en andere spraakmakende gebeurtenissen.

Na de introductie van de diverse groepen werd met het ontsteken van het Zomerspelenvuur en het zingen van het Zomerspelenlied de 59e editie van de Dongense Zomerspelen officieel geopend.. Daarna togen de groepen naar hun eigen locaties om daar hun avonturen verder te beleven.

Foto’s opening Zomerspelen 2019

KLIK HIER voor de foto’s van Kees Laurijsen
KLIK HIER voor de foto’s van Bart van Kerkhof
KLIK HIER voor de foto’s van Peer Trommelen

 

Reacties