Snackkraam familie Stuy wint Piet Leander wisseltrofee 2019

Foto: Yvonne Stevens - Weekblad Dongen

Zondagmiddag kreeg Herman Stuy uit handen van wethouder Lepolder de Piet Leander Wisseltrofee 2019 uitgereikt. Deze trofee is bedoeld voor de exploitant met de beste klantvriendelijkheid, presentatie en netheid.

De Piet Leander Wisseltrofee wordt dit jaar voor de 24ste keer uitgereikt aan de attractie met de beste klantvriendelijkheid, presentatie en netheid. De jury bestaande uit; Harry Sandig, bouwer van kermisminiaturen, Con Verdaasdonk, voormalig kermismeester en Yvonne Stevens, correspondent Weekblad Dongen, liep dit jaar wederom enkele rondjes over de kermis en heeft enkele attracties kunnen aanwijzen die in aanmerking komen voor de trofee.

Dongen werd in 1994 uitgeroepen tot BOVAK-kermisstad van Nederland. In vervolg hierop is in 1995 de “Piet Leander Wisseltrofee” in het leven geroepen. De Nederlandse Kermisbond en de gemeente Dongen wilden op deze manier de nagedachtenis aan Piet Leander in ere houden. Leander had op de Dongense kermis vele malen een standplaats en leverde met grote inzet en enthousiasme een belangrijke bijdrage aan wat de Dongense kermis nu is. Bij het in het leven roepen van de trofee is bepaald dat de grootte, de hoogte en de veelheid aan verlichting van de attractie geen doorslaggevende rol spelen.

De jury lette bij de nominatie dus vooral op: service, klantvriendelijkheid, presentatie en netheid van de attracties. Ieder jaar wordt het weer moeilijker om een attractie te kiezen. De exploitanten proberen iedereen van jong tot oud een leuke dag te bezorgen. Er waren veel bekende attracties, maar ook vier nieuwe attracties. Er is voor ieder wat wils. Natuurlijk kwam de inwendige mens niks te kort en kan je lekker eten en drinken op de kermis. Van suikerspin tot vis, loempia’s en heerlijke friet en snacks. Zowel de attracties als de eetgelegenheden zagen er netjes en verzorgd uit.

Conclusie:
Voor de jury sprongen er drie zaken uit. De Reactor en Fire Ball zijn twee nieuwe attracties op de kermis. De Fire Ball is gloednieuw en draait pas voor de derde keer mee. De Reactor is een supersnelle attractie voor de echte thrillseekers. Deze twee spannende attracties zijn natuurlijk niet te missen op de kermis. Toch is de keuze gevallen op de derde nominatie; de snackkraam van Firma Stuy is ondertussen ook onmisbaar geworden op de Dongense Kermis. Herman Stuy heeft al vele jaren een standplaats en heeft daarmee zijn vaste klantenkring ontwikkeld. Samen met zijn dochter Melissa helpt hij de klanten met veel plezier. Een goed verzorgde kraam, heerlijke friet, supersnelle service en goed contact met de klanten maken dat de Snackkraam van Firma Stuy dit jaar de Piet Leander Wisseltrofee wint!

Met dank aan: Yvonne Stevens – Weekblad Dongen 

Reacties