Ruud Meeren flikt het weer tijdens Challenge Roth

Foto:

Na het volbrengen vorig jaar van de Ironman Hamburg was Ruud één van de gelukkigen om een zeer gewild starbewijs te bemachtigen voor de prestigieuze full distance triatlon ‘Challenge Roth’.  Dit is al een uitdaging op zich omdat de inschrijving binnen een minuut na opening vol zit. Daarnaast staat op dit parcours het wereldrecord full distance triatlon en doen diverse toppers van de top 10 wereld ranking mee. Een geweldige ervaring om een keer in de schaduw van deze toppers mee te mogen doen.

De hele triatlon bestaat uit 3.8km zwemmen, 180km fietsen en 42 km hardlopen. Dit alles binnen een tijdslimiet van 16 uur. Een flinke kluif! De voorbereidingen liepen voorspoedig en ook het weer (in tegenstelling tot in Hamburg met 31 graden) leek gunstig. Met de ervaring van vorig jaar en een stabiele voorbereiding stonden de lichten op groen voor een mooie prestatie.

Op donderdag is er afgereisd naar Roth, een klein plaatsje tussen Neurenberg en München. Roth wordt in deze dagen omgetoverd tot een sporthoofdstad, waar op de wedstrijddag zelf 250.000 mensen komen kijken. Ruud had terplekke de steun van zijn vrouw, schoonouders en vrienden.  Vrijdag en zaterdag stonden in het teken van voorbereiden, rusten, fiets en wisselzakken in de wisselzone zetten, etc. Een operatie die met militaire precisie werd uitgevoerd. Het was al goed te zien dat zondag een spektakel zou worden, wat een ambiance! Na een vroeg diner met de nodige hoeveelheid pasta gingen zaterdag om 21:00 de lichtjes uit. Zondag om 4:00 stond de wekker.

Zondag 7 juli, D-day. Het zwemonderdeel leek overzichtelijk en relatief rustig maar de praktijk was een wasmachine van armen en benen. Desalniettemin zwom Ruud 1:17 uur over de 3.8 km. Bij het verlaten van het water stak een flinke hoofdpijn op die pas wegging bij het looponderdeel. Dat was niet gepland. Het fietsonderdeel was flink heuvelachtig met 1500 hoogtemeters over 180km. Niet echt stijl maar ook nergens vlak. Tevens stond er een flinke wind. Ruud had het zwaar door de hoofdpijn en het parcours. Na ongeveer 7 uur 30 na de start stond Ruud in wisselzone 2 voor de afsluitende 42 km rennen.

Tot 30 km had Ruud uitzicht op een marathontijd van onder de 4 uur. Zoals verwacht waren de laatste 12 km loodzwaar. Dit vooral doordat dit deel van het loopparcours flink heuvelachtig was. Gelukkig kwam de eindstreep in zicht en mocht Ruud gaan finishen in een stadion met 10.000 toeschouwers in een eindtijd van 12 uur en 20 minuten.

De komende tijd staat in het teken van herstel daarna zal worden bekeken wat volgend jaar de nieuwe sportieve uitdagingen zullen zijn, in ieder geval een aantal triatlon evenementen!

Reacties