Eerste diploma zij-instroom zorg ‘SwitchZ’

Foto:

‘Veel mensen willen wel gaan werken in de zorg, maar willen niet terug naar de schoolbanken’. Vanuit deze gedachte hebben een aantal Brabantse zorgaanbieders samen met de opleider bureau G&D, ‘SwitchZ’ ontwikkeld.

‘SwitchZ’ is een flexibel opleidingsplatform voor mensen met levenservaring die vanuit een ander werkveld de overstap willen maken naar de zorg. Binnen SwitchZ worden ze binnen enkele jaren opgeleid tot verzorgende (mbo – niveau 3) of verpleegkundige (mbo – niveau 4). Het platform biedt hen inkomens- en baangarantie bij een van de deelnemende zorgaanbieders.

Diploma binnen 1,5 jaar
Een diploma behalen binnen 1½ jaar is een ambitieus plan! Blijkbaar is het haalbaar, want op 5 juli 2019 is het eerste diploma uitgereikt aan Sven van Eijndhoven. Sven (26 jaar) heeft in slechts 15 maanden de eindstreep bereikt: het diploma verzorgende niveau 3 en zelfs de dubbelkwalificatie Verzorgende Individuele Gezondheidszorg en Maatschappelijke Zorg.

Van Eijndhoven is zijn SwitchZ-traject bij Prisma begonnen, vervolgens heeft hij ervaring opgedaan bij De Wever | Padua en hij heeft zijn opleiding afgerond bij De Wever Thuis. Dit is een prachtige prestatie en een mooi voorbeeld voor iedereen die een ‘SwitchZ’ wil maken naar een baan in de zorg. Nu Sven klaar is met zijn opleiding kan hij kiezen voor de baan die het beste bij hem past. Voor hem is dat bij wijkverplegingsteam Korvel van Thebe.

Aantal opleidingsplaatsen uitgebreid
‘SwitchZ’ is een van de manieren om als zorgsector in te spelen op de veranderende en steeds krapper wordende arbeidsmarkt. De studenten zijn volwassenen die open staan voor deze uitdagende manier van leren. Deze wijze spreekt veel mensen aan. Vanwege de grote belangstelling voor ‘SwitchZ’ is het aantal opleidingsplaatsen bij de betrokken zorgaanbieders Thebe, de Wever, De Riethorst Stromenland en Volckaert flink uitgebreid.

Over SwitchZ
SwitchZ is een initiatief van Thebe, De Riethorst Stromenland, De Wever, Volckaert en Prisma. Zij-instromers kunnen zich via een verkort traject op maat laten omscholen naar verzorgende of verpleegkundige. Voor dit mbo-traject (niveau 3 en 4) werken de bovengenoemde zorgorganisaties samen met Bureau G&D. Hier worden de studenten ingeschreven en volgen ze hun opleiding. De praktijkonderdelen voor deze opleiding verzorgen de zorgorganisaties zelf. Meer informatie over de leertrajecten is te vinden op: www.switchz.nl.

Reacties

article
108871
‘Veel mensen willen wel gaan werken in de zorg, maar willen niet terug naar de
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190708/eerste-diploma-zij-instroom-zorg-switchz/
2019-07-08T14:15:19+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/07/08141449/switchz2.jpg
Nieuws