Natascha van Dongen en Carla Marcelissen gaan helpen op Lesbos

Foto:

Natascha van Dongen en Carla Marcelissen gaan in oktober van dit jaar vanuit Dongen naar het Griekse eiland Lesbos om vrijwilligerswerk te doen in een vluchtelingenkamp. In dit artikel vertellen ze over hun drive en motivatie.

“Wij gaan vrijwilligerswerk doen op Lesbos in kamp Moria of Kara Tepe. Sinds 2016 zijn er veel mensen waaronder gezinnen, minderjarige vluchtelingen gestrand op Lesbos. De situatie is schrijnend” aldus Carla.  “De vluchtelingen komen uit allerlei landen, iedereen met zijn eigen verhaal en achtergrond. Vaak zijn ze zwaar getraumatiseerd en hebben familie, huis en haard achter gelaten. Enkel en alleen om zich veilig te kunnen voelen.”

Natascha vult aan: “Kamp Moria is een kamp wat geschikt is voor 2500 mensen, maar inmiddels zijn er ongeveer 6000 vluchtelingen. Je kunt je voorstellen hoe de situatie daar moet zijn. De Griekse bevolking probeert de vluchtelingen te helpen, maar door de enorme hoeveelheid mensen is het eigenlijk onbegonnen werk een druppel op een gloeiende plaat. Wij gaan ons inzetten voor de organisatie: “Because we Carry” om deze mensen een klein lichtpuntje en wat menswaardigheid te bieden.

Carla: “Dit is een organisatie die op vrijwillige basis middels giften werken. Van deze giften betaalt de organisatie alles voor de vluchtelingen zoals eten, toiletartikelen, drinken en dergelijke.Van de vrijwilligers die zich hiervoor inzetten, wordt verwacht dat ze naast de kosten voor het verblijf en de reis, zelf giften inzamelen om zo de kosten te dekken van de uit te delen basis benodigdheden voor de vluchtelingen. Daarom hebben wij  financiële steun hard nodig.”

Natascha en Carla doen daarom bij deze een oproep: “HELP ONS HELPEN! Doneer wat je kunt missen, alle beetjes zijn welkom op rekeningnummer: NL13RABO 011 19 78 076 t.n.v. C.J.P. Marcelissen- Zoontjens.”

** Donaties boven de € 250.00 euro zijn aftrekbaar van de belasting voor bedrijven. Dit bedrag moet wel direct naar de organisatie “Because we Carry” gedoneerd worden onder vermelding van 208 (Groepsnummer) en naam ( Natascha en/of Carla) op rekeningnummer:

Stichting Because We Carry
IBAN; NL85TRIO 0391 0737 96
BIC/SWIFT: TRIONL2U
RSIN: 855736811

Als u dit aangeeft bij uw donatie kunt U van de organisatie een kwitantie krijgen waarmee u deze donatie zakelijk kunt aftrekken voor de belastingen.

Reacties

article
108822
Natascha van Dongen en Carla Marcelissen gaan in oktober van dit jaar vanuit Dongen naar
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190706/natascha-van-dongen-en-carla-marcelissen-gaan-helpen-op-lesbos/
2019-07-06T17:44:02+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/07/06174331/natashacarla.jpg
Nieuws