Juffrouw Ans is met pensioen!

Foto:

De laatste maanden kwam het geregeld voorbij: Juffrouw Ans gaat met pensioen. Er werden heel het schooljaar festiviteiten georganiseerd, er was een uitgebreid interview, een receptie met (oud) collega’s en op 28 juni de markt en veiling met de opbrengst voor CliniClowns.

De markt op 28 juni werd zeer drukbezocht! Diverse spullen van Ans werden verloot. Populaire items waren onder andere: Bloempje & Bruuntje (logeerberen), de blokfluit van juf Ans, de beroemde kartelschaar, een theekastje en zelfs een ondersteek (wel van de juf maar alleen gebruikt bij projecten over het ziekenhuis).  Ans heeft enorm genoten van deze activiteit, alle mensen die er waren en in het bijzonder de kinderen en haar oud -leerlingen en hun (groot)ouders.

Foto: Henk Klein Hazebroek

Uit de massale belangstelling blijkt wel dat Ans bij veel mensen een bijzonder plekje heeft! In de laatste schoolweek nam Ans afscheid van haar ukken, zoals zij de kinderen uit haar klas noemt. Er werden pannenkoeken gebakken en op donderdagavond was er een perfect verzorgde barbecue. Ans werd in de watten gelegd, maar donderdag 27 juni 15:15 uur was toch wel een bijzonder moment! Voor de laatste keer met de kinderen uit de klas naar buiten.

Op 28 juni werd er ‘s middags nog geborreld met de collega’s. Ans ontving leuke attenties en kaarten met lieve woorden. Zelf had Ans een woordje voor haar collega’s op papier gezet met wijze woorden van een ervaren juffrouw! Een mooie spreuk uit de speech van Ans was: Wanneer je praat, herhaal je alleen wat je al weet. Maar als je luistert, zou je iets nieuws kunnen leren.

Foto: Henk Klein Hazebroek

Een collega van Ans (Matthieu Verlinde) zat als kleuter bij Ans in de klas. Hij wilde voor ‘zijn’ juffrouw Ans toch wat extra’s doen! Zo kwam er een website (www.juffrouwans.nl) en een juffrouw Ans Facebookpagina. Matthieu plaatste een oproep om iets te doneren voor een reischeque om te schenken aan Ans bij haar afscheid. Hier werd massaal gehoor aangegeven en Ans was sprakeloos toen zei deze cheque ontving.

Tenslotte wil Ans iedereen hartelijk bedanken! Niet alleen voor alles wat gedaan is in het afgelopen jaar, maar voor alles wat er gedaan is in de afgelopen 43 jaar!

 

Reacties

article
108826
De laatste maanden kwam het geregeld voorbij: Juffrouw Ans gaat met pensioen. Er werden heel
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190706/juffrouw-ans-is-met-pensioen/
2019-07-06T18:00:06+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/07/06180000/ans193.jpg
Nieuws