Nieuwe Nederlanders ronden deel participatieverklaringstraject af

Foto:

De raadzaal van de gemeente Dongen werd afgelopen dinsdagmiddag gevuld door nieuwe Nederlanders. Zij nemen deel aan een participatietraject om kersverse inwoners van Dongen te gaan worden.

Aan wethouder Petra Lepolder de eer om door allen een overeenkomst te laten tekenen als bewijs dat zij een onderdeel van het traject hebben afgerond.
“Ik ben trots op jullie”, begon Lepolder haar openingswoordje, “jullie inzet om bij de inwoners van Dongen te gaan behoren.” Voor nieuwe Nederlanders is het van belang dat zij participeren in Dongen, alles willen weten voor wat betreft sport, winkels en verenigingen. Een tweede stap is niet alleen hier te wonen, maar ook een baan te krijgen, collega’s te hebben en een fijn sociaal leven. “In Dongen doen we de dingen samen”, aldus Lepolder, “dus is deze stap van jullie een mooi resultaat.”

De nieuwe Nederlanders komen oorspronkelijk uit Eritrea, Syrië, Turkije en Libanon en kregen allemaal de getekende overeenkomst uit handen van wethouder Lepolder overhandigd. Tot slot deelde zij aan iedereen een pakje stroopwafels uit omdat dit een specifieke lekkernij uit Nederland is.

Met dank aan: Thecla Bovenberg / Weekblad Dongen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen