KMD presenteert nieuw vaandel

Woensdagavond hadden de muzikanten van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen de laatste repetitie voor de zomervakantie. Geheel volgens de traditie gaven alle afdelingen van de vereniging een eigen miniconcertje. Ook werd het nieuwe vaandel gepresenteerd van deze fusievereniging die begin 2018 ontstond uit de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum en Harmonie Aurora.

Het nieuwe vaandel werd gepresenteerd door voorzitter Kees Broeders en burgemeester Marina Starmans, de beschermvrouwe van KMD. Ruim een jaar geleden heeft het bestuur besloten dat Koninklijke Muziekvereniging Dongen een vaandel moest hebben. Dit vaandel gaat gebruikt worden ter decoratie bij concerten van de orkesten van de muziekvereniging.

Gekozen is om de historie waaruit Koninklijke Muziekvereniging Dongen is ontstaan mee te nemen in het ontwerp. Vandaar de logo’s van Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum en Harmonie Aurora die terug zijn te vinden op het vaandel, als ook het gemeentewapen van onze gemeente Dongen.  Er boven staat een afbeelding skyline van de gemeente Dongen. En in het midden vinden we prominent het logo van Koninklijke Muziekvereniging Dongen. In de top van het vaandel het oprichtingsjaar 2018. Het vaandel is uitgevoerd in velours stof in een kobalt kleur blauw, met handgeweven opdrukken in een gouden kleur.

Na de presentatie van het vaandel werd Fleur van Kerkhof nog gehuldigd voor haar tienjarig lidmaatschap en volgde  er nog een heuse wereldpremière voor de bezoekers aan de miniconcerten. De drie orkesten (het jeugdorkest, het middenorkest en het Groot orkest) sloten hun muzikale gedeelte gezamenlijk af met de allereerste uitvoering van het KMD lied, geschreven en gearrangeerd door Rolf Rombouts en van tekst voorzien door Gerard Jansen. De band Papachat zorgde daarna voor een gezellige afsluiting van deze laatste repetitie voor de vakantie.

Bekijk de foto’s bovenaan dit artikel voor een sfeerimpressie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen