Politie neemt extra maatregelen vanwege 112 storing

Foto: Politieteam Langstraat

Veiligheidsregio’s in het land sturen extra agenten en ambulances de straat op vanwege de landelijke storing van het noodnummer 112.

“Momenteel zijn alle agenten in dienst de wijk in gestuurd”, meldt de nationale politie. De Landelijke Eenheid zegt: “Alles wat we aan blauw hebben, sturen we naar buiten, de straat op, zodat ze zichtbaar zijn en aangesproken kunnen worden. We hebben weleens een gedeeltelijke 112-storing gehad, maar dit is veel meer.”

“Ambulances en politie gaan zichtbaar op straat rijden. Houd hen aan bij spoedvragen”, tweet Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Wie in nood is, kan ook naar een politiebureau of brandweerkazerne in de buurt gaan. De kazernes worden daarvoor bemand. In levensbedreigende situaties kunnen mensen zelf ook naar de EHBO-afdeling van een ziekenhuis gaan “als dat lukt”. Politiekorpsen van Rotterdam en Amsterdam adviseren mensen om agenten op straat aan te spreken.

Voor 112 is het telefoonnummer 088-6688240 in de lucht en het nummer voor niet-spoedeisende gevallen (0900-8844) is inmiddels bereikbaar via 088-9659630. Verschillende politiekorpsen en brandweerkazernes hebben alternatieve nummers ingesteld en dit meegedeeld via social media. Daarnaast worden ook WhatsApp, Facebook Messenger en Twitter gebruikt om toch bereikbaar te zijn.

Reacties