Oplossing in beeld voor kunstgrasverwerking bij TUF

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Het is nog in een pril stadium maar toch: er is een oplossing in beeld voor de problematiek bij kunstgrasverwerker TUF Recycling. ASIE Recycling Rotterdam, een dochteronderneming van ASIE Europe, heeft aangegeven dat ze in Dongen aan de slag wil en machines in wil zetten op de locatie van TUF aan de Vierbundersweg. Het wachten is nu op een officieel Plan van Aanpak dat ASIE nog in moet dienen. ASIE was ook bij het Ministerie al in beeld als mogelijke kandidaat om de problematiek van kunstgrasrecycling aan te pakken.

Door: Bernadette Klerx

Spagaat
Burgemeester Marina Starmans was duidelijk opgelucht dat ze het goede nieuws nu eindelijk ‘wereldkundig’ kon maken. ‘De afgelopen maanden hebben we achter de schermen keihard gewerkt aan een oplossing. We hebben al die tijd een dubbel spoor moeten doorlopen. Het eerste spoor was de handhaving op de overtredingen. Het tweede spoor was de ruimte bieden aan marktpartijen die een oplossing konden bieden. Dit laatste proces is voor u onzichtbaar geweest, maar in het belang van een goede oplossing konden wij niet anders. ASIE eiste vertrouwelijkheid. De situatie bij TUF is zowel financieel als juridisch, technisch en bedrijfsmatig één grote kluwen van uitdagingen en daar hebben wij de afgelopen maanden veel energie in gestoken. Het feit dat ik u niet mee kon nemen in dat proces heb ik als een groot gemis ervaren. Al die tijd hebben we moeten balanceren op de grens van vertrouwelijkheid’, zo schetste de burgemeester de spagaat waarin ze zich heeft bevonden.

Gemeenteraad unaniem blij
De gemeenteraad was unaniem blij met dit nieuws. ‘Hier hebben we op gewacht, het is onze enige kans om hier zonder al te veel kleerscheuren uit te komen’, zo verwoorde VVD-voorman Pieter Brooijmans de gevoelens van de raad. Toch leefden er bij CDA en D66 ook vragen en zorgen over de juridische consequenties van deze ontwikkeling. ‘Worden dan alle dwangsommen ook overgenomen’, wilde Annemarie van Eenennaam van het CDA weten.

Positief, maar kritisch en waakzaam
Maar daar kon de burgemeester nog geen antwoord op geven. Het was voor haar, met alle ellende van TUF nog in het achterhoofd, ook meteen het sein om te waarschuwen voor al te veel optimisme in dit stadium. ‘ASIE heeft nog geen Plan van Aanpak ingediend. Pas als dat er is, kunnen we beoordelen of we inderdaad een keerpunt hebben bereikt. Wij zijn positief, maar ook kritisch en waakzaam. We gaan dan ook echt goede afspraken maken. Maar als dit tot een goede afronding komt, is dat in het belang van de Dongense gemeenschap. Laten we met elkaarduimen voor een goede afloop’.

Reacties

article
108477
Het is nog in een pril stadium maar toch: er is een oplossing in beeld
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190621/oplossing-in-beeld-voor-kunstgrasverwerking-bij-tuf/
2019-06-21T09:24:55+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/06/21092301/tuf2106.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws