Kanovijver schoon geharkt en visklaar gemaakt

Foto: Bart van Kerkhof

Na jaren van onderhandelingen tussen de voorzitter de van ‘H.S.V. De Ruischvoorn Dongen’ en de Gemeente Dongen om de kanovijver eens vrij te maken van wildgroei van de waterplanten was het dinsdagmogen 11 juni zover. De Harkboot.nl kwam naar de kanovijver en werd door de kraan van de gemeente Dongen  in het water gehesen.

Dankzij het verwijderen van de wildgroei van planten kan er weer eens gevist kan gaan worden. “Heel hard nodig” aldus de voorzitter, “want hij was helemaal dichtgegroeid met waterplanten. Het is jammer om een dergelijke vijver te laten liggen en te verwaarlozen, dus actie moest ondernomen worden.”

Zo kwam  op een informatie avond van Sportvisserij Zuid West Nederland de Harkboot.nl in beeld. Een boot die speciaal is ontworpen om vijvers op een speciale manier te ontdoen van wildgroeiende waterplanten in diverse wateren. De voorzitter kwam na het zien van deze oplossing meteen in actie. Hij ging opnieuw naar de gemeente met informatie over deze manier van het verwijderen van de planten.  De gemeente reageerde positief en de voorzitter kreeg groen licht om de samenwerking op te starten tussen zijn  visclub H.S.V. De Ruischvoorn Dongen, Gemeente Dongen en Sportvisserij Zuid West Nederland. De doelstelling was helder: maak van de kanovijver weer een mooie visvijver.

En zo kon de Harkboot.nl zijn werk gaan doen. Hij harkte de planten los en schepte al het overtollige planten uit het water en gooide deze op de kant zodat ze daarna afgevoerd konden worden. Na twee dagen flink te hebben doorgeharkt kon men tevreden in het water kijken. Op enkele waterlelies na en een aantal plaatsen waar de vis kan schuilen en paaien was de vijver schoon. “Nu kunnen we weer met veel plezier onze visjes proberen te vangen. Onze dank gaat uit naar de Gemeente Dongen, Sportvisserij Zuid West Nederland, Harkboot.nl en H.S.V. De Ruischvoorn Dongen allen voor hun inzet.” aldus de voorzitter.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen