Financiële afwikkeling Cammeleur laat nog even op zich wachten

Foto:

De definitieve financiële afrekening van De Cammeleur laat zeker nog enkele weken op zich wachten. Er wordt nog steeds gewerkt aan een goede oplossing voor met name akoestische problemen.  Dat antwoordde wethouder René Jansen op vragen van D66-raadslid Joeri de Jong.

Door: Bernadette Klerx

‘Voor D66 begint de maat vol te raken. En ook de inwoners van Dongen zijn erg benieuwd naar het resultaat. Via de mail zijn wij op de hoogte gesteld van de voortgang van de afronding van de werkzaamheden. Hierin is aangegeven dat dat nog enkele weken duurt. Maar dat is erg vaag. Moeten we denken aan 1, 2 of 10 weken? Wanneer trekt de wethouder een streep en gaat hij BMV een ultimatum stellen’, zo wilde het raadslid weten.

Wethouder Jansen zat met de hele situatie ook duidelijk in z’n maag. ‘Er ligt nog steeds geen helder beeld van de werkzaamheden en dus ook niet van de financiën’ Duidelijk is wel dat de gemeente en aannemer BMV al langere tijd flink met elkaar in de clinch liggen. ‘In 2018 hebben we met BMV een aantal deadlines afgesproken voor de afrondende werkzaamheden, maar die zijn niet gehaald. In januari 2019 hebben we daarover een gesprek gevoerd. BMV zou in februari met oplossingen komen maar die zijn diverse keren uitgesteld. Dat heeft vooral te maken met de complexiteit van de akoestiek. Deze week liep weer een deadline af maar ik heb nog steeds geen voorstel ontvangen’, zo gaf de wethouder aan.

‘Samen met onze advocaat zijn we ons nu aan het beraden om formele stappen te zetten. Het College wil ook niets liever dan hier een streep onder zetten, maar we gaan BMV wel houden aan hun contractuele verplichtingen. Het duurt jammer genoeg al veel langer dan ik had gewild en gehoopt’.

Reacties