Cambreur schoolband Black Velvet winnaar Tilburgse schoolbandcompetitie

Foto:

En nu was het eindelijk helemaal raak. Gejuich klonk er op het terrein van het Tilburgse Bosvreugd toen de jury op Hemelvaartsdag bekendmaakte dat Black Velvet, de schoolband van het Cambreur College, als eerste was geëindigd tijdens de finale van de Alegria Schoolbandcompetitie.

Het hield daarbij de bands van het Beatrixcollege (‘Underaged’) en De Nieuwste School (‘9 volt battery’) achter zich en mag zich in ieder geval een jaar lang officieel tot de beste schoolband van Tilburg en omgeving rekenen. Spannend was het wel. Gezien de voorrondes leek het erop dat Black Velvet ook dit jaar aanspraak zou maken op de publieksprijs, maar toen de jury gisterenmiddag om 15.00 uur daar anders over dacht, viel het even stil onder het publiek bij het achterste gedeelte van het festivalterrein. Daar hielden zich de vrienden, ouders en docenten op die Black Velvet op deze Hemelvaartsdag in groten getale kwamen ondersteunen. De kans om met lege handen naar huis te gaan was nu ineens met vijftig procent gestegen.

De definitieve onthulling van de jury veroorzaakte dan ook een explosie van vreugde, met name natuurlijk bij de bandleden die in de finale opnieuw blijk gaven van hun enthousiasme en spelplezier. Uniek was dat ze geflankeerd werden door Malika de Koning en Elena van den Broek die het publiek trachtten op te zwepen om met de liedjes mee te klappen.

Voor Celina van Gool, Kaya Verheijen, Dijck Peeters, Max Haarbosch, Jesse Bogaert en Stijn van Houwelingen breken nu drukke tijden aan. Behalve studio-opnames en workshops mogen de winnaars ook nog optreden op het Tilburgse festival Sprokkelrock, dat over een kleine maand van start zal gaan (30 juni).  Black Velvet, van harte gefeliciteerd!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen