26 mei: Dag van het Park

Foto:

Op 26 mei is Park Vredeoord weer het decor voor een gezellige en bruisende zondagmiddag. Voor de negende achtereenvolgende keer wordt de Dag van het Park georganiseerd. Stichting Parkplezier spant zich het hele jaar in om Park Vredeoord onder de aandacht te brengen en steeds mooier te maken. Op de Dag van het Park worden alle Dongenaren uitgenodigd om te zien wat een schat hun dorp in het centrum heeft.

Van kermis tot roofvogels
In een grote kring staan vele kramen en tenten opgesteld. Daarin presenteren zich een reeks van Dongense instanties, particulieren, verenigingen en instellingen. Het aanbod is verrassend en divers. Je kunt er informatie opdoen over de toekomst van het groene hart van Dongen, maar ook roofvogels en slangen bewonderen. Er is een miniatuurkermis en houtsnijwerk, maar je kunt er ook lekker een potje schaken. Enkele keren is ook een hondenshow te zien. Je kunt er lekkere hapjes scoren en theater bekijken. Een andere publiekstrekker zullen de koningspythons zijn van Jesss Snake and Owl Farm. Minstens zo spectaculair zal de roofvogelshow zijn waarmee deze Dongense ondernemers op de Dag van het park zullen komen.

Om 15.00 uur zal het Park Podium officieel geopend worden door leden van het college van burgemeester en wethouders. Het podium is natuurlijk al verschillende keren gebruikt, maar de Dag van het Park wordt aangegrepen om het lintje officieel door te knippen. U krijgt ook te horen wat er aan optredens in de komende zomer gepland staat.

Podiumoptredens
Tussen 12.30 en 17.30 uur kunt u doorlopend genieten van muziek en dans. Wat is er nu leuker dan tussen het lentegroen te kijken naar dans van L-Joy of theater van Tintelbelle en te luisteren naar muziek van talenten van het Kunstpodium, het jazzensemble van Adjan Emmen, het orkest van de Koninklijke muziekvereniging Dongen, het gezelligheidskoor het Dongens levenslieden de Loswalklinkers? Voor het volledige programma en tijdschema kunt u kijken op www.parkplezier.nl

Jong en oud
Kinderen kunnen bij de kraam van Stichting Parkplezier een afvinkkaart halen voor alle spellen die er te doen zijn in het park. Ze kunnen een leuke fotospeurtocht doen en een broodje bakken bij scouting Laurentius. Wie vindt de verstopte geocache? In een grote tent van de stichting Broeder Reparatus kun je lekker knutselen. Er zijn Oudhollandse spelletjes en er is ook een leuke opdracht te doen bij de stand van Air4Tieme. Als je stempelkaart (bijna) vol is, kun je hem weer inleveren en krijg je een leuke verrassing. En dat allemaal gratis!

Theaterschool Tintelbelle geeft een voorproefje van PAN de musical

Picknicken
De entourage van natuur, fijne livemuziek en een uitnodigende grasveld van Prak Vredeoord lenen zich natuurlijk perfect voor een picknick. Uiteraard kunt u uw eigen gevulde mand meenemen. Maar de organisatie van de Dag van het Park gaat nog een stapje verder. De eerste 25 bezoekers krijgen een speciaal voor deze dag gemaakt Picknickkleed in bruikleen. De bar is de hele middag open om iedereen van een lekker drankje of broodje te voorzien. Alle ingrediënten voor een heerlijke Day in the Park zijn zeker aanwezig. Op 26 mei ontmoet Dongen elkaar onder het motto “Buiten gewoon, gezellig”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen