ONI viert kampioenschap op uitbundige wijze na 7-1 winst

Foto:

Eindelijk kon dan na 24 wedstrijden de felbegeerde KAMPIOENSSCHAAL de lucht in op druk bezocht sportpark ‘T Wiel. Na de 7-1 winstpartij op een frivool en goed spelend sc ‘t ZAND was het doel bereikt.

Maar voor dit alles hadden de activiteitencommissie, de kantinemedewerkers en het bestuur een enorme hoop werk verricht om het de spelers, supporters en sponsoren zo aangenaam mogelijk te maken. Een speciaal woord van dank namens het kampioensteam wordt gegeven aan het adres van de Activiteitencommissie voor de sfeeractie die men op poten had gezet.
Het deed de spelers, ook die van  ’t Zand, een beetje denken aan een Champions League opkomst, de oranje blauwe rook en fakkels zorgden voor een fantastische sfeer terwijl de spelers onder een boog door begeleid door 2 enorme ONI vlaggen het veld betraden met aan de hand van iedere speler een jeugd speler. Ook leidsman Laros die een makkie had deze middag en Danny Makkelie niet nodig had met de VAR genoot zichtbaar van de entourage.

Over de wedstrijd kan men kort en krachtig zijn, een KAMPIOENSWEDSTRIJD is nooit een hele goede wedstrijd, zo ook deze middag, de kampioens(stress) zorg meestentijds voor een iets verlammende werking en dit was deze middag ook het geval. Spelers die normaliter de pannen van het dak spelen zagen nu hun speelwijze ietsje minder zijn, het is hen vergeven, het ging maar om één ding en dat was het KAMPIOENSCHAP.!

Het KAMPIOENSCHAP kwam er dan ook, maar niet voordat er ook een speciaal woord van dank uit moet gaan naar de spelers en begeleiding van sc ‘t ZAND, daar deze club alle moeite heeft gedaan om een elftal op de been te brengen en te laten afreizen naar ‘s Gravenmoer. Het team wat de strijd aan moest gaan met de aanstaand kampioen speelde een prima pot voetbal, bleef netjes spelen ondanks de 7 tikken die men kreeg en kon nog nadien nog lekker mee feesten ook. De allergrootste complimenten deze middag voor ’t Zand waren aan het adres van de doelman, met zijn fabelachtige reddingen behoede hij zijn club voor een nederlaag met dubbele cijfers, grote klasse van deze piepjonge doelman! Maar ja, al was de keeper nog zo goed bij ONI deed de ervaring van zich spreken en zo moest de sluitpost van ’t Zand toch 7 keer vissen.

Al in de eerste 18 minuten had ONI vier 100% kansen maar waren deze allemaal niet besteed aan de dadendrang van Thomas Mertens die al zijn inzetten gekeerd zag worden door de sublieme doelman dan wel de lat. In de 22e minuut moet Sander de Bont gedacht hebben ‘En nu is het goed geweest mannen’ en was het juist hij die de ban brak na een puntgave voor zet van Dennis Siemons die de bal precies op het hoofd van Beer de Bont lanceerde. Hij liet de 1-0 liet noteren op het bord. In de 34e minuut was het weer Beer de Bont die doel trof en met zijn 2e treffer de eerste kampioensklanken uit de speakers deed laten komen, het feest barstte langs de lijn al zachtjes aan los.! En de sfeer werd er alleen maar beter op nadat, ja wel THOMAS MERTENS, het lukte hem uiteindelijk dan toch om de 3-0 op het bord te krijgen in de 44e minuut.

In de rust werd het wisselplan al besproken om een ieder te laten spelen, zo gezegd zo gedaan, nadat Jelle Horsten in de 51e min de lat nog had geraakt kon hij kort hierna moe maar voldaan plaats nemen in de dug out. Thomas Mertens vond het in de 60e minuut weer even nodig om het aluminium te testen met een enorme pegel en je zag zijn (frustratie) om het weer net niet scoren omhoog borrelen. In de minuten hierna werden ook Sander de Bont en Dennis Siemons van het veld gehaald en kwamen Nils Verkooijen en Lars van de Kletersteeg binnen de lijnen.

Nou ik kan u vertellen dat deze wissels ONI geen windeieren deed leggen, want wat super invaller Lars van de Kletersteeg in het halfuur dat hij mee deed allemaal liet zien veroorzaakte één en al ongeloof bij zowel de 21 overige spelers, leidsman Laros en de kleine 300 overige aanwezigen. U moet er zelf bij zijn geweest om het te geloven wat er allemaal gebeurde na de rentree van Lars. Ik ga toch een poging doen voor u, amper warm gedraaid binnen de lijnen schoof Lars op richting de zestien van ’t Zand, zoals altijd zwaaiend en roepend naar de man die in balbezit is. Paul van Zon zag hem en leverde een voorzet af die een metertje achter Lars viel die inmiddels op de zestien stond. Lars gooit zijn lichaam in de lucht, slingert zijn benen er met een molenwiek beweging achteraan en raakt met zijn rechterschoenmaat 44 de bal op sublieme wijze en ziet tot zijn grote verbazing en die van vele andere de bal precies in de kruising verdwijnen, een wereldgoal die gezien het huidige tijdperk inmiddels de halve wereld over is gegaan via de social media.
Zijn treffer werd gevierd of men de wereldcup zojuist had gewonnen, want het duurde zeker 2 minuten voordat Lars onder de op hem gedoken spelers en supporters vandaan was gekropen.De koek voor de getergde Lars was nog niet op, want weer 5 minuten later schotelde hij een knap staaltje voetbal uit zijn benen, maar zag hij zijn inzet nu op lat belanden. Dat ONI nadien toch nog uitliep door treffers van Floris Wouters 5-0, weer Lars 6-0, Jaap vd Waarden 7-0 deed de feest vreugde helemaal tot uitbarsting komen. Sc ’t Zand kreeg uiteindelijk ook nog volkomen terecht de hatelijke nul van het bord in de 90e minuut.

Hierna vond de met een brede glimlach op het veld lopende leidsman Laros het wel genoeg en blies hij op zijn fluitje en was het kampioenschap voor ONI een feit. Dolle vreugde op het veld en langs de lijn, tranen van blijdschap en tranen van emoties bij enkele spelers en begeleider ivm prive omstandigheden. Het feest barstte direct los, men kreeg de medailles door de KNVB uitgereikt en aanvoerder Ferry van Kessels kreeg de kampioensschaal in de bevende handen gedrukt Natuurlijk ontbraken de bossen bloemen ook niet en had het bestuur voor schitterende kampioenssjaals gezorgd. Na de gebruikelijke champagne douche en de vele felicitaties kwam er ook een moment van ter nagedachtenis, team leider Pieter Faro overhandigde aan Hannie Rosenbrand een TER NAGEDACHTENIS KAMPIOENSCHAAL CHIEL ROSENBRAND.

Na al de gebruikelijke plichtplegingen en nadat sponsor Robert v Raamsdonk de schaal in de lucht had gestoken en nadat de hoofdsponsoren Keurslager Marco van Strien, G.A. Schilderwerken en R v R ook op de foto waren gezet met de kampioensschaal kwam de volgende verrassing voor de kampioenen, er was namelijk een heus bad geplaatst in de douche ruimte en u weet wel welke taferelen er zich dan afspelen, trainer en leider waren de klos zoals het hoort, en nadien speelden de voetballers van tussen de 20 en 33 net als dolblije kinderen van 7 jaar in de badkuip, het feest barstte al zijn voegen in de kleedkamer, terwijl er ook nog een heus warm en koud buffet klaarstond voor de kampioenen ter versterking van de inwendige mens.

In het clubhuis wachtten de supporters en alle overige aanwezigen op de entree van de kampioenen, en toen deze eenmaal binnen waren vloog het dak er bijna letterlijk vanaf, er ontspon zich een geweldig feest met een sfeer die van te voren als onwerkelijk betiteld zou kunnen worden. Het bestuur, de activiteitencommissie, de kantinemedewerkers en alle vrijwilligers bedanken iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt. De spelers bedanken alle sponsoren, supporters en alle commissieleden van de VV ONI voor de steun tijdens het afgelopen seizoen: deze titel is van en voor jullie.

Het seizoen is overigens nog niet ten einde, integendeel, a.s. zaterdag gaat ONI op bezoek bij OLYMPIA’60, een echte DERBY maar nu toch wel met een andere lading, ONI wil ook hier ongeslagen blijven en laten zien dat men de terechte Kampioen is.

ONI 2 OP JACHT NAAR PERIODETITEL
Voor ONI 2 breken er nu 2 cruciale weken aan, mocht ONI de thuiswedstrijd tegen Kapelle winnend afsluiten dan kan men de 4e plaats niet meer ontlopen en speelt men nacompetitie.
Lukt het thuis niet, dan heeft het de week erop uit bij Tholense Boys een nieuwe kans. Drie punten zijn genoeg voor de mannen van Ad Broeders en D.J Faro

PROGRAMMA ONI 18 MEI
15.00 ONI 2 – KAPELLE
12.00 ONI 3 – RFC
15.00 ONI 4 – NEO
11.00 O15 – SARTO
10.15 O9 – UNITAS
09.00 O10 – GSBW
09.00 O8 – RIJEN

14.30 OLYMPIA’ 60 – ONI 1
16.15 SC ‘ T ZAND – O17
11.30 BEEK VOORUIT – O14
10.00 RIJEN – O12
09.00 MADESE B – O11

Reacties