Dag van het Park zondag 26 mei

Foto:

Onder het motto “gewoon gezellig buiten” organiseert Stichting Parkplezier op zondag 26 mei voor de negende opeenvolgende keer de Dag van het Park. Plaats van handeling is uiteraard weer Park Vredeoord. Doel is om een gezellige middag te creëren voor alle Dongenaren in een sfeervolle omgeving. Daarmee wil de stichting Park Vredeoord promoten als een prachtplek voor natuurbeleving en als plek voor ontmoeting.

Gevarieerd programma
Op zondagmiddag 26 mei vanaf 12.00 uur worden bezoekers getrakteerd op een zeer gevarieerd en aantrekkelijk programma. Er zijn presentaties van allerlei Dongense verenigingen, instanties, werkgroepen en hobbyclubs. Je kunt er houtsnijwerk en een miniatuurkermis bekijken. Maar er is ook een show met jachthonden. De kinderen kunnen brood bakken bij Scouting Laurentius en spelen op de gepionierde speelwerktuigen. Diezelfde kinderen kunnen zich creatief uitleven bij de stand van stichting Broeder Reparatus, maar ze kunnen ook meedoen met een speurtocht of bij de Oudhollandse spelletjes. Dit is nog maar een greep uit de vele presentaties en activiteiten. De weer wat ouderen kunnen geocachen in het park. Er is natuurlijk volop keus aan lekkere hapjes en drankjes.

Picknick
Tegelijkertijd is er de hele middag livemuziek, theater en dans. Hiervan kun je genieten bij de statafels of op de stoelen, maar het leukste is het natuurlijk op een kleedje op het gras met een picknickmand. Om dit te promoten deelt de organisatie van de Dag van het Park aan de eerste 25 bezoekers een prachtig picknickkleed uit met daarbij gratis een tas met verse broodjes, fruit en vruchtensap. De picknickpakketten zijn beschikbaar gesteld door Bakkerij De Koning en In ’t Groen Groenten en Fruit. Makkelijker en leuker kun je het toch niet hebben.

Zondagmiddag 26 mei
Al met al denkt Stichting Parkplezier een programma en een sfeer aan te bieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het hele programma is terug te vinden op www.parkplezier.nl. Om 15.00 uur zal het schitterende nieuwe podium officieel geopend worden. Oud en jong, muziekliefhebbers, cultuurzoekers, natuurliefhebbers, gezelligheid types, culinair geïnteresseerden, voor echt iedereen is het Park Vredeoord op 26 mei the place to be. De toegang is gratis.

Reacties