Tweede editie Rally Donge Vallei – 23 juni 2019

Foto:

Vanwege een succesvolle eerste editie vorig jaar organiseert Lionsclub Donge Vallei op zondag 23 juni 2019 voor de tweede keer de Rally Donge Vallei. Dongen.nieuws.nl steunt ook dit jaar weer dit evenement.

De Rally
De Rally Donge Vallei is een eendaagse tour-/puzzelrit die gereden wordt door het Brabantse Landschap. Net als vorig jaar zijn er ook dit jaar weer 2 klassementen. De tourklasse, voor mensen die nog nooit een rally hebben gereden, en de sportklasse, voor mensen die wel van een uitdaging houden. Beide klassementen zijn aangepast, lees: wat makkelijker geworden, ten opzichte van vorig jaar. De deelnemers zullen deze dag van begin tot eind op en top verzorgd en verwend worden. Een prachtige rit, perfecte catering van ontbijt, lunch tot en met diner, spannende tussenstops en een daverende hoofdprijs, beschikbaar gesteld door een nieuwe hoofdsponsor Van Mossel Automotive Groep. Dit jaar is er plaats voor 50 equipes en alle type auto’s mogen meerijden.

Mylène Koeken neemt ons in het kort mee langs de route: de start van deze tweede editie vindt plaats bij De Cammeleur aan de Hoge Ham in Dongen. De deelnemers zullen eerst genieten van een overheerlijk ontbijt waarna onze burgemeester Marina Starmans de equipes zal starten. De lunch wordt dit jaar verzorgd door Van Mossel Automotive Groep en zal op een van zijn locaties plaatsvinden. Het laatste stuk van de rally brengt de deelnemers naar de finish, dit jaar de Lambertuskerk in Raamsdonk. Daar kunnen de deelnemers genieten van een walking diner. Tijdens het diner zal er bekend worden wie de hoofdprijs in ontvangst mag nemen. Deze zal menig hart sneller doen laten kloppen, aldus de hoofdsponsor.

De 2 goede doelen

Dit jaar is de rally gekoppeld aan 2 goede doelen. Mylène Koeken legt uit dat door het mooie bedrag van vorig jaar, €7.500 voor Stichting Met je Hart Dongen, dit jaar gekozen is voor 2 goede doelen. We willen dit jaar een stamtafel adopteren bij Stichting Met je Hart Dongen en geld doneren aan Air4Tieme. Dit laatste doel zet zich in voor Tieme, een jongen van 10 jaar uit Dongen, en voor vele andere kinderen die lijden aan de chronische, erfelijke en helaas nog ongeneeslijke taaislijmziekte. “Het goede doel is primair en daarom mag elk type auto deelnemen” vervolgt Mylène Koeken. “Dat kan een oldtimer zijn, een youngtimer, een ander soort speciale auto of gewoon je dagelijkse auto. Bij ons is alles mogelijk.”

Het doel van de organisatie is om zoveel mogelijk geld voor deze 2 doelen te generen en daarom wordt van de deelnemers een startgeld van € 295,- per equipe gevraagd. Een equipe bestaat uit een auto, een chauffeur en een navigator. Wil je als extra inzittende deelnemen dan kan dat. De kosten hiervoor bedragen €75,- per persoon.

De Start
Omdat dit jaar de start plaats zal vinden in de Hoge Ham, vanaf De Cammeleur, zouden wij het leuk vinden als alle Dongenaren die niet deelnemen aan deze rally toch naar de start komen kijken. Niet alleen om alle mooie auto’s te komen bewonderen maar ook om hun steun te betuigen aan de goede doelen. LET OP: Iedereen die dit jaar naar de start komt kan meedingen naar een mooie prijs. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door het kledingmerk Superdry.

Het diner – Iedereen is welkom
Net als vorig kunnen ook dit jaar mensen ervoor kiezen om alleen deel te nemen aan het diner. De kosten hiervoor bedragen €50 per persoon. Dit is inclusief drank.

Inschrijven
Via de website www.rallydongevallei.nl kun je je inschrijven. Hier kan met ook meer informatie vinden over het evenement en ook een sfeerimoressie krijgen van de rally van vorig jaar.
Ook worden er wekelijks diverse berichten geplaatst op Facebook en Instagram. Volg ze via deze social media kanalen om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

Reacties