Bijzonder Collector’s item van Projectgroep ‘Dongen 75 jaar bevrijd’ en van Schijndel Metaal

Foto:

In 2019 vieren we dat Dongen, ’s Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart 75 jaar geleden zijn bevrijd. Het bevrijdingsjaar krijgt een prachtige invulling met als hoogtepunt het bevrijdingsweekend van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november. Maar ook daar omheen wordt de bevrijding van Dongen groots herdacht.

Speciaal voor de viering van ‘Dongen 75 jaar bevrijd’ heeft de firma van Schijndel Metaal een uniek collector’s item geproduceerd in een oplage van 500 stuks en dat geschonken aan de¬†projectgroep ‘Dongen 75 jaar bevrijd’, die de activiteiten gedurende dat bevrijdingsweekeinde organiseert en co√∂rdineert. Het betreft een miniatuuruitgave van een originele Willy GP, een legervoertuig dat in de Tweede Wereldoorlog veel gebruikt werd. Het ontwerp van dit miniatuur is van Dhr. Wim van Schijndel, vader van de huidige eigenaresse Jessica van Schijndel. In het miniatuurvoertuig, dat volledig uit hoogwaardig rvs is gemaakt, is de tekst ’75 jaar vrij’ verwerkt. Het eerste exemplaar werd afgelopen vrijdag door Jessica van Schijndel uitgereikt aan Rob Driessen en Ton Kolsteren van de projectgroep.

De verkoop van de schaalmodellen met uitgelaserde inscriptie vindt plaats in Park Vredeoord tijdens het Oranjeparkfestival op zaterdag 27 april. De prijs is 5 euro en de opbrengst gaat in zijn geheel naar de Stichting Hulphond. Voormalig Commandant der Strijdkrachten Generaal Peter van Uhm is ambassadeur van deze stichting. Hij zal op zaterdag 2 november ook aanwezig zijn bij de festiviteiten in Dongen.

Er is tevens een wedstrijd verbonden aan deze actie. De schaalmodellen kunnen gedecoreerd, versierd of geverfd worden en op zaterdag 2 november aan een deskundige jury worden getoond waarbij degene die dat volgens de jury het mooist heeft gedaan een bijzondere prijs te wachten staat.

Net vergeten dus om op 27 april zo’n uniek herinneringsexemplaar aan de bevrijding van Dongen aan te kopen en zo ook nog eens een goed doel te steunen.

Reacties