Kampioenschap en promoties voor poloteams De Vennen

Foto:

Afgelopen zaterdag stond de laatste speelronde van de polocompetitie op de rol en voor enkele van de ploegen van De Vennen stond er nog het nodige op het spel. Aan het eind van de avond vielen er 1 titel, 2 promoties en een eerste overwinning van het seizoen te vieren.

Die eerste seizoensoverwinning was er voor dames 1 dat OZ&PC uit Oldenzaal ontving. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en voor de dames van De Vennen werkte die wetenschap schijnbaar bevrijdend. Van begin af aan werd er volle bak aanval gespeeld en dit keer vielen de ballen nu eens wel goed. Het ruim opgekomen publiek wist niet wat het meemaakte maar zag dames 1 toch echt via de periodestanden 6-1 (!), 10-5 en 13-5 een dikverdiende en luid bejubelde 16-7 zege binnen halen. Maud Schalken met 6 en Laura Evers met 4 treffers waren scorend bijzonder op dreef. Medio mei wachten nog degradatie-/promotiewedstrijden tegen het Enschedese EZC.

Vervolgens was het de beurt aan heren 1. Omdat het Osse Arethusa op vrijdagavond al had gespeeld en door te winnen de druk maximaal had opgevoerd wisten de heren van De Vennen dat enkel een zege op De Meer uit Culemborg de titel op zou leveren. Een inmiddels overvol zwembad, het publiek zat en stond meerdere rijen dik, kreeg helaas een saai duel voorgeschoteld. Waar het uitduel maar nipt door De Vennen gewonnen werd was het verschil nu van begin af aan overduidelijk. De Vennen liep uit via 6-2 naar een 13-3 stand halverwege. Bij deze stand gunde coach Rob van Uden vlak na het begin van de derde periode de afscheid nemende keeper Rob Haast een publiekswissel. In de derde periode werd de voorsprong nog uitgebouwd naar 17-5 waarna een knotsgekke 4e periode aanbrak waarin beide ploegen nog enkel leken aan te vallen. Met een periodestand van 7-5 stokte de score bij 24-10, ook doordat de laatste scoringskans voor De Vennen, een kopbal (!) van Lars van Oosterbosch net te kort kwam. Lars met 6 en Tim Schalken met 8 doelpunten waren de topschutters van dienst.

Door de zege werd de titel veilig gesteld en daarmee promotie naar de 2e klasse bond. Een mooie prestatie voor dit team en zijn coach die pas vanaf de winterstop actief is maar in die halve competitie vooral aan defensieve zekerheid heeft gebouwd zonder dat de aanvalskracht daar onder leed. Met liefst 349 treffers in 22 wedstrijden had De Vennen de meest trefzekere aanval van deze competitie die uiteindelijk via 18 zeges en 4 nederlagen met 2 punten voorsprong afgesloten werd.

Aan het einde van de avond had ook heren 2 nog kans op promotie. Sterker nog, doordat het resultaat (nederlaag) van de laatst overgebleven concurrent voor de tweede plaats al voor de wedstrijd bekend was, waren de heren daar eigenlijk al zeker van. Toch maakten ze er ook in het laatste duel tegen SBC2000 2 nog een echte wedstrijd van waarin ze uiteindelijk met 12-7 aan het langste eind trokken. Heren 2 gaat nu ook de bondscompetitie in en gaat uitkomen in de tweede reserveklasse. Een unieke prestatie voor een team van De Vennen. Na een korte tocht door beide herenteams met Lijn 11 keerde iedereen terug naar De Vennen waar het reeds het hele seizoen geplande slotfeest dit keer een extra feestelijk tintje kreeg door de prima resultaten.

Reacties

article
106699
Afgelopen zaterdag stond de laatste speelronde van de polocompetitie op de rol en voor enkele
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190415/kampioenschap-en-promoties-voor-poloteams-de-vennen/
2019-04-15T08:30:10+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/04/15082828/vennenheren1.jpg
Nieuws, Sport