CDA weer op de bres voor avondopenstelling Coolhof

Foto: Google Streetview

Het CDA heeft in de gemeenteraad nogmaals aandacht gevraagd voor de mogelijkheid om de milieustraat De Coolhof één avond in de week open te stellen. Volgens het CDA is daar wel behoefte aan.

De partij stelde er in september vorig jaar ook al vragen over en vroeg wethouder René Jansen om via een korte enquête de belangstelling voor een avondopenstelling te peilen. De wethouder vond dat toen geen probleem want ‘we zijn toch bezig met een inventarisatie van de aanpak van ons afval en de milieustraat. Daarin kunnen we die enquête dan mooi meenemen’, stelde Jansen toen vast. Het CDA wilde nu wel eens weten hoe de zaken erbij stonden.

Door Bernadette Klerx

Maar echt concrete resultaten kon de wethouder nog niet melden. ’Er lopen op dit moment diverse inventarisaties over allerlei processen met betrekking tot de milieustraat. We kijken daarbij ook nadrukkelijk naar andere gemeenten, die dat goed geregeld hebben. Je kunt denken aan een andere indeling van de milieustraat of een wijziging van de milieustromen. Als we alles geïnventariseerd hebben, moet dit leiden tot maatregelen die een betere doorstroming tot resultaat hebben, zodat er minder lange wachtrijen ontstaan’.  De wethouder waarschuwde ook maar meteen voor de extra kosten bij een avondopenstelling. ‘Daar moeen we goed naar kijken, want dat leidt tot hogere kosten en extra belasting voor de werknemers, en die moeten ook al op zaterdag werken’.

De wethouder vroeg het CDA nog even geduld te hebben. ‘Een avondopenstelling maakt echt deel uit van een veel groter geheel. Volgende week hebben we een informatieavond over het afval- en milieubeleid.’  Het CDA denkt dat de Dongenaar wel behoefte heeft aan een avondopenstelling. ‘De openingstijden van de Coolhof zijn nu beperkt tot uren overdag. Met name op de zaterdag is het een komen en gaan van mensen die hun afval naar de milieustraat brengen en hierdoor ontstaan vaak lange wachttijden. De beschikbare containers lopen bijna over van het afval en de ruimte van het groenafval is vaak te klein’, zo heeft het CDA geconstateerd.  Wethouder René Jansen wil echter eerst duidelijk hebben of de Dongenaar inderdaad behoefte heeft aan een avondopenstelling. Dat zal een enquête uit moeten wijzen.

Reacties