Op weg naar het Oranjeparkfestival: De Rootsriders

Foto:

De organisatie van het Oranjeparkfestival is er dit jaar weer in geslaagd om een verrassend en gevarieerd programma samen te stellen. dongen.nieuws.nl stelt in de laatste weken voor het festival de artiesten en bands voor die op 26 of 27 april de harten van de Dongenaren zullen proberen te veroveren. Deze keer in de spotlight: de Rootsriders. Zij zijn de hoofdact op de Floris’Hand Oranjenacht op  26 april.

Rootsriders, al ruim 10 jaar in het spoor van de King of Reggae

Ter gelegenheid van Bob Marley’s 25e sterfdatum in 2006 organiseerden een groep bevriende muzikanten EN diehard Marley fans waaronder de dan nog onbekende zangeressen Shirma Rouse en Giovanca de hun eerste tribute show in de Amsterdamse Melkweg. Samen met bevriende collega’s als een nog jonge Typhoon en de destijds bekendste reggaeband van Nederland Beef zetten ze die avond de Melkweg compleet op z’n kop. Dat smaakte naar meer (voor zowel deze gelegenheidsformatie als voor het publiek) en het bleek de start van 1 van de meest succesvolle Nederlandse reggae acts die tot ver buiten de Nederlandse landsgrenzen waardering oogsten voor de manier waarop zij hulde brengen aan Bob Marley.

De Rootsriders in een eerdere bezetting tijdens Dongen Draait Door (2011)

Als zanger Mitchell Brunings eind 2013 meedoet aan TVOH en uitgroeit tot een wereldwijde sensatie door zijn blind audition met het nummer Redemption Song – uiteraard van Marley – profiteert de band volop mee van dit succes. En als Mitchell, na nog 2 uitverkochte tours in 2014 en 2015, daarna de band verlaat staan anderen alweer te trappelen om het stokje over te nemen. De huidige leadzanger van Rootsriders (sinds 2016) neemt momenteel zelfs een solo-album op met The Wailers, Marley’s originele begeleidingsband!

In 2019 brengt de band een eerbetoon aan 35 jaar Legend. Dit compilatie-album groeide, hoewel pas 3 jaar na zijn dood uitgebracht, uit tot 1 van de best verkochte platen aller tijden en bezorgde Marley definitief de status van 1 van de allergrootste artiesten uit de geschiedenis van de popmuziek. Al zijn grote klassiekers zijn op dit album op terug te vinden.

26 april 21:30 – 23:00 uur – Van Uitert/NILO Podium

Reacties