Het Kunstpodium verbindt oud en jong met project ‘Fiet wil rennen’

Foto:

Vanaf maart doen de groepen 1 & 2 van alle basisscholen in Dongen, Dongen-Vaart en ‘s-Gravenmoer mee aan het theaterproject ‘Fiet wil rennen’, georganiseerd door Het KunstPodium. Het gelijknamige prentenboek was hiervoor de inspiratiebron.

Projectcoördinator  Karin Adriaensen legt uit wat de achterliggende gedachte is:  “Met dit project willen we bereiken dat jong en oud samen speelplezier beleven. Het boek Fiet wil rennen is een klassieker en het verhaal leent zich er perfect voor om nagespeeld te worden in de belevingswereld van kinderen in de kleuterleeftijd. Dat doen ze dan samen met ouderen dich zich als vrijwilliger opgegeven hebben om mee te werken aan dit project. Zij zijn tijdens een workshop voorbereid op hun deelname aan dit project”

De ouderen genieten zichtbaar als we een kijkje nemen bij de afronding van het project op basisschool De Noorderpoort. Zo ook dramadocente Wies Elshout. “Ik heb nu al diverse verschillende groepen met kleuters gehad binnen dit project en je ziet overal dat het verhaal weer een andere wending krijgt door de creativiteit van de kinderen. Dat maakt het voor de ouderen die meespelen ook iedere keer weer een leuke uitdaging.

Alle kleutergroepen van de basisscholen in de gemeente Dongen komen voor de zomervakantie nog aan de beurt en zullen ‘Fiet wil rennen’ ook zelf gaan beleven. Het Kunstpodium zorgt er voor dat de groepen in de voorbereiding een tweetal dramalessen krijgen van een professionele dramadocente zodat ze goed beslagen ten ijs komen als het verhaal ter afsluiting van het project door de kinderen en de ouderen gespeeld wordt.

Er is overigens nog plaats voor deelname van ouderen. Wilt u weer spelen als een kind? Dan is dit de kans! Tenslotte is iedereen ooit zelf klein geweest, nieuwsgierig, eerlijk en vrij van geest. Iedereen die meedoet aan het project ‘Fiet wil rennen’ krijgt daar een gratis lunch en een workshop drama in De Cammeleur voor terug, om vervolgens mee te spelen in minimaal 1 les in een kleuterklas van één of meerdere basisscholen in Dongen. Hoe leuk is dat!

Reacties

article
106468
Vanaf maart doen de groepen 1 & 2 van alle basisscholen in Dongen, Dongen-Vaart en
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20190405/het-kunstpodium-verbindt-oud-en-jong-met-project-fiet-wil-rennen/
2019-04-05T12:02:51+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/04/05120115/fiet1.jpg
Nieuws