Dongen Promotion Jaarmarkt op zondag 14 april

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De traditionele Dongen Promotion (DP) Jaarmarkt staat zondag 14 april gepland. Vanaf 11.00 tot 17.00 uur kunnen koopjesjagers zich te buiten gaan op zoek naar uiteenlopende producten of andere snuisterijen.

Het DP-bestuur heeft, tijdens haar onlangs gehouden ledenvergadering, de plannen voor de toekomst uiteengezet. Voor de komende jaarmarkt is Ingrid Voskuil-Goos weer het aanspreekpunt. Afhankelijk van het weer worden er weer vele duizenden bezoekers verwacht. Vorig jaar was naar schatting de 30.000 gepasseerd. ,,Kleding, food en telefoons zijn ook dit jaar de grootste aanvragers. We hebben graag een gevarieerd aanbod van producten. Vandaar dat we selectief te werk gaan met de verzoeken om een staanplaats ” Met nog ruim een week te gaan stromen de aanvragen nog steeds binnen. Tot nu hebben 170 verkopers een kraam aangevraagd. Daarnaast zijn er nog eens verzoeken binnen gekomen voor 520 meter eigen verkoopwagens. ,,Opvallend is dat ieder jaar meer standhouders komen met een eigen verkoopwagen. Vorig jaar was dat nog ruim 400 meter. En op de dag zelf staan er in de vroege ochtend nog volop gegadigden, meelopers noemen wij die, te smeken om een plaats. Woensdag voor de markt gaan we de standplaatsen intekenen,” lacht een tevreden Voskuil-Goos.

Centraal contactpunt hoek Biezen- Hoge Ham
De jaarmarkt staat in centrum van Dongen. Vanaf de Laurentiuskerk in de Hoge Ham, gaat het richting korte St. Josephstraat naar de Tramstraat. Daar staan aan weerszijden de kramen. Daarnaast wordt de sfeer van de markt opgevrolijkt door de muziekbandjes op de verschillende terrassen. De Hoge Ham, vanaf Jansen&Jansen tot aan het gemeentehuis, is deze dag ook afgesloten vanwege de Bokse Bikersz D. Deze jaarlijkse motordag staat ook dit jaar in het teken van twee goede doelen. In de loterij waarvan 500 euro nog eens extra naar de goede doelen gaat, staat als hoofdprijs een echte eigen geproduceerde Suzuki café racer op de nieuwe eigenaar te wachten. Naast diverse kramen staat bij Den Hamse Bok een groot podium met optredens van drie verschillende bands. Op het Looiersplein staat dit jaar De Salamander en op het parkeerterrein aan de Biezen is de cafe zaal De Vierspong met een terras en podium. Verschillende uiteenlopende optredens, met het Dongens Levenslied en het Kunstpodium met een orkest en als afsluiter de Dongense band CoverUp! Ook d ‘Ouwe Sok heeft weer een verrassende band op het podium staan.

Vrijwilligers gezocht
DP is dringend op zoek naar mensen die ’s morgens van 6.30 – 10.30 mee kunnen opbouwen en ’s avonds van 16.30 – 19.30 uur meehelpen met afbreken. Hier tegenover staat een kleine vergoeding maar heel veel waardering.  Aanmelden kan via: 06 18659183. Vele handjes maken licht werk!! De Dongen Promotion Jaarmarkt is gratis toegankelijk.

Reacties